İl Seçim Kurulu’ndan flaş karar! Geçersiz oylar yeniden sayılacak

İl Seçim Kurulu’ndan flaş karar! Geçersiz oylar yeniden sayılacak

İstanbul İl Seçim Kurulu, 15 ilçede geçersiz oyların sayımını reddeden kararı kaldırdı. Böylece tüm ilçelerde geçersiz oylar yeniden sayılacak.

15 ilçede geçersiz oyların sayımını reddeden İlçe Seçim Kurulu kararı kaldırıldı. İstanbul’da tüm ilçelerde geçersiz oylar yeniden sayılacak.

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için kullanılan oyların sayımında şaibe olduğu iddiası üzerine AK Parti İl ve İlçe Başkanlıkları 39 ilçedeki seçim sonuçlarına itiraz etmişti. İtiraz dilekçelerinde, oyların hepsinin sayılması ya da geçersiz oyların yeninde gözden geçirilmesi talep edilmişti.

secim-1.jpg

Bu talebin ardından Maltepe, Kartal 1’inci Seçim Kurulu, Silivri ve Çatalca İlçe Seçim Kurulları, oyların tamamının yeniden sayılmasına karar vermişti.

19 İlçe Seçim Kurulu, oyların tamamının ya da geçersiz oyların sayımının yapılması talebini reddetmiş, diğer İlçe Seçim Kurulları ise geçersiz oyların sayımına yönelik kararlar almıştı.

secim-2.jpg
 

İSTANBUL’DAKİ TÜM İLÇELERDE OYLAR YENİDEN SAYILACAK
 

AK Parti İlçe Teşkilatları, oyların yeniden sayımına yönelik talebi reddeden İlçe Seçim Kurulu kararlarına itiraz etti. İtirazın İstanbul İl Seçim Kurulu'na ulaşmasının ardından, başvuruyu değerlendiren İl Seçim Kurulu, İstanbul’daki tüm ilçelerde geçersiz oyların yeniden sayımına karar verdi.
 

İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı, "Çoğun içinde az da vardır kuralı gereğince geçersiz oylar yönünden özellikle 298 sayılı Kanun'un 'Sandık Sonuç Tutanağının Düzenlenmesi ve İlanı' başlıklı 105’inci Maddesi 2’nci Fıkrasında 'geçersiz sayılan oy pusulası sayısı ve geçersizlik sebebi' işlenmek zorunda olduğu hükmüne göre ve bu hususun sonuç tutanaklarında hiç yazılmadığı itirazı doğrultusunda geçersiz oyların yeniden sayılmasına…" dedi. Alınan yeni kararda, tüm oyların sayılmasına ilişkin talep ise reddedildi.

secim-3.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.