İlk sahuru yerin 300 metre altında yaptılar

İlk sahuru yerin 300 metre altında yaptılar

11 ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte ilk sahur yapıldı. Zonguldak'ta, maden işçileri Ramazan ayının ilk sahurunu yerin 300 metre altında yaptı.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesi’nde bulunan maden ocağında çalışan işçiler, ilk sahuru yerin metrelerce altında evlerinden getirdikleri yiyeceklerle yaptı.

4358489v4n98n5985j.jpg

Özel bir şirkete ait olan maden ocağında 00.00-08.00 vardiyasında çalışan işçiler, ilk sahuru yerin 300 metre altında yaptı. Maden işçileri, yemeklerini tahtadan kurdukları yer sofrasına hazırladı. Kömür karası elleriyle hazırladıkları yemeklerini yedikten sonra niyetlenerek dua ettiler.

YER ALTINDA SAHUR BİR BAŞKA

DHA’nın haberine göre, 22 yıldır maden ocağında çalışan Satılmış Kara, Ramazan ayının mutluluğunu yaşadıklarını, yer altında sahur yapmanın bir başka olduğunu söyledi. Kara, "Tahtalar üzerine kurduğumuz sofrada sahur yapıyoruz. Yer altında çalışmak zor olsa da bu sofra bize keyif veriyor. Ailemizden uzağız. Onlar yer üstünde biz yer altındayız” diye konuştu.

ramazan-ilk-sahur-siyaset-cafe.jpg

DÜNYANIN EN ZENGİN SOFRASI

Bir başka maden işçisi Fatih Erkut ise, "Aileden ve çocuktan uzak olsak ta bir şekilde sahur yapıyoruz. Bunun zevki ve tadı ayrı. En zengin en lüks restorana da gitseniz bunun tadını bulamazsınız. Dünyanın en zengin sofrası" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.