İmamları ineğe benzettiler!

İmamları ineğe benzettiler!

Gaziantep’te ilginç bir olay yaşandı. Bir sosyal medya kullanıcısı kişisel hesabından, İmamların bir inek kadar değeri olmadığını ifade etti. Bu paylaşımın ardından imamlar ayaklandı. İşte yaşananlar;

İmamlar, bir vatandaşın sosyal medyada yaptığı paylaşıma çok sert tepi gösterdi ve şikayetçi oldu.

Gaziantep'te yaşayan Ahmet N. isimli vatandaş sosyal medya hesabından “110 bin cami, 110 bin imamın ülke ekonomisine günde 15 kilo süt veren inek kadar katkısı yoktur. Nasıl kalkınacağız?” paylaşımı büyük bir tartışmaya yol açtı. İmamlar bu paylaşımın ardından adeta çılgına döndü.

Paylaşıma tepki gösteren KÜSGET Sanayi Camii İmam Hatibi Ahmet Tahiroğlu, “Bu şahsın cenazesi bana getirilirse namazını kıldırmayacağım” diye konuştu. İmam Tahiroğlu, meslektaşlarının da bu çağrısına uymalarını istedi.

imamlar.jpg

“MESLEKTAŞLARIMA DA UYARIMDIR”

Tahiroğlu kendi sosyal medya hesabından, “Dikkat; bu paylaşımı yapan, bu şahsın cenazesi eğer bana getirilirse cenaze namazını kıldırmayacağım. Kamuoyuna duyurulur… Ayrıca meslektaşlarıma da uyarımdır…” paylaşımına çok sayıda imam ve vatandaş destek verdi.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Sözcü Gazetesi’ne konuşan KÜSGET Sanayi Camii imamı ve aynı zamanda Fecir Uluslararası İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı olan Ahmet Tahiroğlu, paylaşımı yapan kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

İmam Tahiroğlu, “Yapılan bu paylaşım ve edepsizce sözler; halkın dini değerlerine, mabedlerinize ve saygın bir yere sahip imamlık müessesesine hakaret ve açıkça bir saldırıdır. Bu kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunacağız” şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.