İmamoğlu: Erdoğan’ın çok sevildiğini hatırlıyorum

İmamoğlu: Erdoğan’ın çok sevildiğini hatırlıyorum

Mazbatasını alarak İBB'de görevine başlayan Ekrem İmamoğlu, "Erdoğan’ın çok sevildiğini hatırlıyorum, ben o dönemde çalışan bir öğrenciydim" dedi. 

İstanbul seçim itirazı hukuki olarak devam ederken İl Seçim Kurulu'nun mazbatasını verdiği CHP'li Ekrem İmamoğlu, İngiliz basınından sonra bu kez de İtalyan basınının gündeminde. La Stampa gazetesine konuşan İmamoğlu Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanı dönemiyle kendisini kıyaslamak istenen soruya, "Erdoğan’ın çok sevildiğini hatırlıyorum, ben o dönemde çalışan bir öğrenciydim" dedi.

"HERKES İMKANSIZ OLARAK DÜŞÜNÜYORDU"

Gazete, CHP'li İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerini kazanarak “herkesin imkansız olduğunu düşündüğü” bir şeyi başardığını ve “mucize adam” haline geldiğini yazdı. 

BBC’nin La Stampa’dan aktardığı habere göre İstanbul seçimlerinin yenilenmesi talebine ilişkin olarak “YSK’nın alacağı karardan korkup korkmadığı” sorulan CHP'li İmamoğlu, “Ben rahatım. Bu itirazların hiçbir hukuki zemini yok, kanıtsız iddialara dayanıyorlar. YSK’nin itirazları reddedeceğine eminim” yanıtını verdi.

"AZINLIK KAVRAMINA YER YOK"

La Stampa, İmamoğlu’na HDP ve PKK'lı seçmenine atıfta bulunarak, “Seçilmenizde Kürtlerin belirleyici rolü oldu. Bu azınlık için ne yapacaksınız?” diye de sordu. CHP'li Ekrem İmamoğlu’nun yanıtı ise, “Etnisite ya da din temelli bir yönetimim olmayacak. Benim yönetim felsefemde azınlık kavramına yer yok” şeklinde oldu.

"ERDOĞAN'IN ÇOK SEVİLDİĞİNİ HATIRLIYORUM"

La Stampa’nın, “Erdoğan İstanbul’un gelmiş geçmiş en iyi belediye başkanı olarak görülüyor. Bu fikre ne kadar katılıyorsunuz? Bununla kıyas edilmekten korkmuyor musunuz?” şeklindeki sorusuna CHP'li Ekrem İmamoğlu’nun yanıtı şöyle oldu:

“Benim fikrimin o kadar önemli olduğunu sanmıyorum. Erdoğan’ın çok sevildiğini hatırlıyorum, ben o dönemde çalışan bir öğrenciydim. Ben iyi bir belediye başkanı olarak hatırlanmak için çalışacağım. En iyisi olmasa da İstanbul’un gelmiş geçmiş en demokratik belediye başkanı.”

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.