İstanbul itirazında son durum! "Binali Bey şu anda belediye başkanıydı"

İstanbul itirazında son durum! "Binali Bey şu anda belediye başkanıydı"

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel İstanbul itirazları hakkında verdiği bilgide, "Biz sandıkların tamamını saydıra bilseydik Binali Bey şu anda zaten belediye başkanı idi" dedi. 

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, "(İstanbul) Muhalefet büyük bir farkla kazanacağını düşünüyorsa neden seçimin yenilenmesini istemiyor? Muhalefete ’Hodri meydan’ diyoruz" açıklamasında bulundu. 

Recep Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve tekrarına ilişkin YSK’da devam eden olağanüstü itiraz sürecini değerlendirdi. İstanbul seçimine ilişkin YSK’nın ara kararını anımsatan Özel, itirazlarının dokuz ana başlıkta toplandığını ve YSK’nin bu dokuz başlıktan sadece bir maddesini kabul etmediğini hatırlattı. 

YSK'NIN İSTEDİĞİ BİLGİ VE BELGELER BEKLENİYOR

Olağanüstü hal kapsamında kamudan ihraç edilenlerin KHK'lıların oy kullanmasına ilişkin yaptıkları itirazın YSK tarafından reddedildiğini hatırlatan Özel, "Yüksek Seçim Kurulu bu talebimiz hariç diğer sekiz ana başlıkta topladığımız konuların araştırılmasını istedi. YSK, itiraz ettiğimiz konulara ilişkin bilgileri ilçe seçim kurulları, Sulh Hukuk Mahkemeleri ve ilgili diğer kurumlardan 5 gün içinde ulaştırılmasını istedi. İlgili kurumların birkaç gün içinde YSK’nın talep ettiği bilgileri göndereceğini umut ediyoruz" diye konuştu. 

"DOSYALARIMIZ VE İDDİALARIMIZ SAĞLAM TEMELLERE DAYANIYOR"

Recep Özel, sandık kurulu başkan ve memur üyelerinin kamu görevlisi dışından temin edildiğini ve itirazlarının ana temelinin bu konu olduğunu ifade ederek, bunun da seçimin başından sonuna kadar usulsüzlüklerin oluşmasında etkili olduğunu söyledi. Özel, "Anayasaya göre YSK her türlü yolsuzluğu araştırmak zorunda. Biz bütün belgelerimizi YSK’ya sunmuştuk. Bunların araştırmaları yapılıyor. Dosyalarımız ve iddialarımız sağlam temellere dayanıyor" dedi. 

İLÇE SEÇİM KURULLARI BİZE LİSTELERİ VERMEDİ"

"Sandık kurulu başkanları ve kurulun memur üyelerine ilişkin itirazlarınızı neden seçim takvimi sürecinde yapmadınız?" şeklinde bir soruyla cevap veren Özel, şöyle konuştu: "Konuyu bilen de bilmeyen de konuşuyor. Biz parti olarak sandık kurulundaki başkan ve memurların listesini seçim öncesinde ilçe seçim kurullarından alamadık, vermediler. Sandık kurulu başkan ve memur üyelerine siyasi partilerce ’baskı yapılabilir, tarafsızlıklarına gölge düşürür’ gerekçesi ile bu liste verilmedi. Biz sandık kurulu başkanlarına ancak seçimden sonra vakıf olabiliyoruz. İtirazımızı da bu nedenle seçim sürecinde yapamadık. Seçimden sonra bilgilere ulaştık ve ancak bu şekilde itiraz edebildik."

"YSK’NIN VERECEĞİ KARAR DİĞER İLÇELERİ KAPSAMAZ"

Yaptıkları itirazların sadece Büyükçekmece ve Maltepe ilçe belediyeleri ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yeniden yapılmasına dönük olduğunu ifade eden Özel, "Muhtarlar dahil diğer bütün ilçelerdeki seçim sonuçları kesinleşmiştir. YSK’nın vereceği karar diğer ilçeleri kapsamaz" değerlendirmesinde bulundu.

"MUHALEFETE 'HODRİ MEYDAN' DİYORUZ" 

 İstanbul seçiminin tekrarlanması halinde nasıl bir sonuç beklediklerine ilişkin soru üzerine Özel, "Muhalefete ’Hodri meydan’ diyoruz. Buyurun seçime gidelim. Muhalefet büyük bir farkla kazanacağını düşünüyorsa neden seçimin yenilenmesini istemiyor? Neden bunu yapıyorlar? Elimizde şaibeli bir seçim var. Bu şaibeli seçim sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan biri var. Seçimin tekrarı durumunda Binali Bey kazanacaktır. Biz sandıkların tamamını saydıra bilseydik Binali Bey şu anda zaten belediye başkanı idi." diye konuştu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.