İmamoğlu: Geriye dönük hesap sorma hakları yok

İmamoğlu: Geriye dönük hesap sorma hakları yok

Büyükçekmece'de sahte seçmen iddiaları hakkında konuşan CHP İstanbul adayı İmamoğlu, "Hukuken geriye dönük hesap sorma hakkına sahip değiller. Hukuken böyle bir hakları yok" dedi.

CHP'li İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece'ye yönelik 'sahte seçmen' iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

GERİYE DÖNÜK HESAP SORMA HAKKINA SAHİP DEĞİLLER

İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Hukuken geriye dönük hesap sorma hakkına sahip değiller. Hukuken böyle bir hakları yok. Beyan ettikleri gibi bir nüfus hareketi yok. Yalan. Büyükçekmece nüfus hareketliliği bakımından makul ilçelerden biri. İnsanları aldatmayalım. Üç, insanları rencide edecek şekilde bir süreç yaratıyorlar” dedi.

NE SÖYLESELER KOMİK GELMEYE BAŞLADI

İmamoğlu şaibe ile ilgili kendilerinin de araştırma yaptıklarını belirterek, “Elimizdeki tüm verilerle 'acaba var mı' dedirtecek hiçbir şey yok. Büyük bir yanlış içine düştüklerini, Ankara'yı yanılttıklarını görüyorum. Dünyaya bizi rezil ediyorlar. Süreç tamamen doğru olmayan kavramlar üzerinde tanımlama olunca ne söyleseler komik gelmeye başladı” ifadelerini kullandı.

LİSTELERE İTİRAZLAR OLMUŞ VE NETLEŞMİŞ

İmamoğlu Büyükçekmece’deki sahte seçmen iddialarına karşı açıklamasını şu şekilde sonlandırdı; “Yasa çok net. Bahsedilen seçmen listeleriyle ilgili itirazlar olmuş, asılmış netleşmiş. YSK çıkmış demiş ki, 'hayali seçmen yoktur", ilgili bakanlıklar çıkmış listelerle ilgili güvence yoktur demiş. Şimdi neyi arıyor?"

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.