İmamoğlu kendisini Atatürk'e, İBB seçimini ise İstiklal Savaşı'na benzetti 

İmamoğlu kendisini Atatürk'e, İBB seçimini ise İstiklal Savaşı'na benzetti 

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Şişli'de yaptığı konuşmada, kendisini Atatürk'e, dinleyenleri Mustafa Kemalin askerlerine, İBB seçimlerindeki yarışmayı ise İstiklal Savaşı'na benzetti. 

31 Mart'ta bir çok usulsüzlükler nedeniyle YSK tarafından iptal edilip yenilenmesi kararı verilen İstanbul seçim çalışmalarına devam eden CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Şişli'deki Atatürk Müzesi önünde gerçekleştirilen İlk Adım Etkinliği'ne katıldı.

"MUSTAFA KEMAL'İN EVLADI OLARAK YOLA ÇIKIYORUM"

Burada otobüs üzerinden halka hitap eden İmamoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün tam bağımsız Türkiye hayaliyle yola çıktığını, ülke topraklarını milletine emanet ettiğini dile getirdi. İmamoğlu, bir yerel seçim yerine genel seçim edasıyla, "Ne mutlu bana ki Mustafa Kemal'in evladı olarak yola çıkıyorum" ifadesini kullandı.

"ÜLKENİN KURULUŞUNUN TEMELLERİNİN ATILDIĞI GÜNLERDEKİ..."


Belediye başkanının konusu dışındaki çıkışlarından birisini de burada yapan CHP'li İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet'e layık olmak, Mustafa Kemal Atatürk'e layık olmak, yani 'evlatlarıyız, askerleriyiz' demek karşılık ister. O da ne? Çok çalışacağız. Biz İstanbul'da milletçe bir arada olmanın keyfini yaşayacağımızı herkese hissetireceğiz. İlk günlerden bu ülkenin kuruluşunun temellerinin atıldığı günlerdeki zorlukları düşünüp bu güne geldiğimizde aslında işimizin çok daha kolay olduğunu göreceksiniz."

MEŞALE TAŞIYARAK TUR ATTILAR 

İmamoğlu'nun konuşmasının ardından ellerinde Türk Bayrağı ve meşale taşıyan vatandaşlar, zaman zaman "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı. Bazı vatandaşların da Mustafa Kemal Atatürk yazılı tişörtlerle etkinliğe katıldığı görüldü. Toplantıda Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de bir konuşma yaptı. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.