Kılıçdaroğlu açıkladı 'Bizim uzmanlık alanımız ahlaktır' 

Kılıçdaroğlu açıkladı 'Bizim uzmanlık alanımız ahlaktır' 

Kılıçdaroğlu, "İstanbul'da oylar çalındı mı?" sorusuna "Bizim uzmanlık alanımız ahlaktır, vicdandır, merhamettir, hukukun üstünlüğüdür, adalettir." yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox Tv'de katıldığı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

AK PARTİ VE MHP'Yİ İNGİLİZ VE FRANSIZ İŞGALCİLERİNE BENZETTİ 

Mustafa Kemal Atatürk'ün 16 Mayıs 1919'da İstanbul'dan Samsun'a gitmek üzere yola çıktığını hatırlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti ve MHP'yi İngiliz, Fransız ve ABD işgalcilerine benzeterek, Atatürk'ün daha önce İstanbul'a geldiğinde, Çanakkale'yi geçip Dolmabahçe'nin önünde demirleyen gemileri gördüğünde "geldikleri gibi giderler" diyerek çirkin bir benzetme yaptı. 

ATATÜRK CUMHURİYET İLE İSLAM COĞRAFYALARINDA ÖRNEK OLDU

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bütün İslam dünyasına örnek olduğunu, Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti kurduktan sonra bütün İslam dünyasının cumhuriyete geçtiğine dikkati çekti. Türkiye'nin bütün mazlum milletlere örnek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Cezayir'de Fransızlara karşı mücadele edilirken, Cezayirli milli kurtuluşçuların üzerinde Gazi Mustafa Kemal'in fotoğrafının bulunduğu elbiselerin olduğunu söyledi. 

"HİÇBİR HUKUKİ GEREKÇE YOK"

"İstanbul seçiminde aynı zarfa konulan 4 oydan 1'inin geçersiz sayılmasını ve seçimin iptal edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunun yöneltildiği Kılıçdaroğlu, seçmen, sandık, sandık kurulu aynıyken 4 oydan 1'inin iptal edilmesini anlayamadığını söyledi.

"YAZMADILAR GEREKÇEYİ ŞİMDİ YAZIYORLAR"

YSK'nın İstnbul seçiminin iptali ve yenilenmesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Hiçbir hukuki gerekçe yok. Hangi gerekçe olacak? Yazmadılar gerekçeyi, şimdi yazıyorlar. Ben de biliyorum o gerekçelerin nerelerde yazıldığını. 7 kişi oturup kendileri gerekçe yazmıyorlar. Onların gerekçeleri ne olacak Allah aşkına? Bana şunu anlatabiliyorlar mı? 'Evet, büyükşehir belediye başkanlığı oylarını iptal ettik, şu gerekçeyle iptal ettik. Diğerlerini iptal etmedik, şu gerekçeyle iptal etmedik.' Bunu açıklayacaklar mı? Uygulama akla, hukuka, vicdana, ahlaka aykırı bir uygulama. Bunun neresi doğru Allah aşkına?"
 
HERKES SÖYLÜYOR ZATEN 'ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK' 

"23 Haziran'da ne olacak?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Kazanacağız. 23 Haziran'da göreceksiniz, herkes söylüyor zaten 'çok güzel şeyler olacak' diye. 23 Haziran'da sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız, sandıklara sahip çıkacağız. Hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın" dedi.

"BİZİM UZMANLIK ALANIMIZ AHLAKTIR"

Kılıçdaroğlu, "İstanbul'da oylar çalındı mı?" sorusuna "Bizim uzmanlık alanımız ahlaktır, vicdandır, merhamettir, hukukun üstünlüğüdür, adalettir." yanıtını verdi.

"ABDULLAH GÜL İLE ARADA BİR KONUŞURUM"

Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile ilişkisine dair de şunları söyledi:

"Devlete hizmet eden herkese saygı duyarım. Düşüncelerim farklı olabilir ama saygı duyarım. Abdullah Gül tarafsızlığını koruyan bir Cumhurbaşkanıydı. Kendisiyle arada konuşurdum. Davutoğlu'yla da defalarca Türkiye'nin sorunlarını görüştük. Babacan'la herhangi bir ilişkim yok."

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.