İmamoğlu'ndan flaş açıklamalar İstanbul'u bana verin!

İmamoğlu'ndan flaş açıklamalar İstanbul'u bana verin!

Birçok sandıkta usulsüzlük çıkan İstanbul’da oyların sayılmasına ikinci kez itiraz eden CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, “Seçilmiş olduğumun belli oldu, mazbatamızı istiyorum” dedi.

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu seçim akşamından bugüne defalarca kamera karşısına geçip panik halde açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Dün bir çok sandıkta usulsüzlüklerin tespit edilmesi üzerine yapılan yeniden oy sayımına itiraz ederek süreci durduran CHP bugün yine 12 ilçede oy sayımlarının durdurulmasını istedi. CHP bu talebinden dakikalar içinde İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu bir açıklama yaptı.

İmamoğlu kendisini yine belediye başkanı ilan edip mazbatamı verin açıklamalarında bulundu.

Ekrem İmamoğlu açıklamasında, "Biz adalet istiyoruz. YSK'nın açıkladığı oylarla beraber seçilmiş olduğumun belli oldu, mazbatamızı istiyorum. Sonrasında ne oldu da bir anda bu seçim Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en şaibeli seçimidir diyecek kadar, bu seçimi dipsiz kuyu haline getirme çabasındadırlar” dedi.

TÜRKİYE’NİN ZARAR GÖRME TEHDİDİ

1 Nisan’da resmi twiter hesabına ardından da dün Anıtkabir’i ziyaret ederek özel deftere yazdığı mesajın altına ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ yazan CHP’li Ekrem İmamoğlu, itiraz edilen sandıkların yeniden sayılmasını işaret ederek Türkiye’nin zarar göreceği tehdidinde bulunarak şöyle konuştu; “Bu şekilde devam ederlerse Türkiye zarar görür. Yazıktır, günahtır, 16 milyon insana saygısızlıktır.

Ben burada sadece bana verilen oyları savunmuyorum. Ben burada İstanbul'un kararını savunuyorum. En başta benim Ak Partili hemşerilerime sesleniyorum. Ben onların vicdanında bu sürecin sorgulandığını biliyorum. Biz ilk saatlerde bu seçimin kaybedeni yok demiş birisiyiz.”

‘DUYUMLAR VAR’ DİYEREK İBB’Yİ SUÇLADI

Ekrem İmamoğlu yine İBB’de ‘duyumlar var’ diyerek suçlamalarda bulunurken açıklamasına şöyle devam etti; “Zaman kazanılıyor olabilir. Ama İstanbul'un kaybedecek tek bir dakikası bile yoktur. Zaman kazanılıyor ne demektir. Yani İBB içerisinde bu süreçte neler olabileceğine dair elbette duyumlarımız ve tespitlerimiz var.

Somut tespitlerimiz de var. Bazı kuruluşlara başvurup iptal edemedikleri bazı dijital verilerin nasıl iptal edileceğine dair yardım istediklerine dair verilerimiz var. 1-2 gün içerisinde İSPARK'ta neler olduğunu da biliyoruz. Bütün bunlar takibimiz altından. İBB personelinin nasıl baskı altında tutulduğunu da biliyoruz. Asla boyun eğmesinler.

İKİ DEFA OYLARIN DURDURULMASINI İSTEYEN CHP ADAYI: EKSİKLİKLER OLUR

Dün ve bugün de bir çok ilçede oyların sayılmasını durdurulmasını isteyen CHP’nin adayı İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hiç mi seçimde hata olmaz. Elbette olur. Eksiklik olur. Somut olarak örnekler vardır. Ama siyasi şovlara gerek yok. Gösterdiler diye gösteriyorum. Bizde de onlarcası var. Başvurularımız var, düzeltiliyor.

Bakırköy'de CHP'nin oyu 177 YSK'da 1 olarak gösterilmiş. Bu hala düzeltilmemiş bir evrak. Onlarcası var. Bir kısmı düzeltildi. Bizde düzeltildiği gibi rakibimizde de düzeltilenler var. Bunlar daha olacak. Ama sürece tesir etmediği ortadadır.”

İMAMOĞLU’DA OYLARIN SAYILMASINA KARŞI ÇIKTI

CHP’li İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu oyların yeniden sayılmasının sürece tesir etmediğini iddia ederken, oyların yeniden sayılması hakkında şunları söyledi; “Geçersiz oyların sayılması hususu. Değerli arkadaşlar o sandıklarda görevliler var. Şerh koyanlar var.

Şerh koyulanlar üzerinden yapılan işlemler somut işlemlerdir. Şerh koyulmadan yapılan işlemler soyut işlemlerdir. Sürecin güvencesi YSK'dır lütfen YSK tüm karar ve uygulamalarına usullere geçmişteki kararlara sadık kalsınlar burada baskılara göre hareket edilmemesin özenle istiyoruz. 

Tabi ki burada sayımlar yapıldı durduruldu... Herkes bir çaba içinde. Büyükçekmece'de 68 oy geçersiz oylardan rakibimiz adına çıkmış 45 oy bizim adımıza çıkmış. Başka yerde başka şekilde de çıkabilir. Bizim arkadaşlarımız, parti temsilcilerimiz ilçe ilçe nöbet tutmak zorunda kalıyor. Şaibelere neden olmamak adına bunlar yapılıyor.”

MAZBATASIZ İMAMOĞLU: BİR AN ÖNCE YETKİYİ BİZE VERİN

Bir çok sandıkta usulsüzlüklerin ortaya çıktığı İstanbul seçimlerinde iddiaların gün yüzüne çıkmadan ve sürecin devam ettiği dakikalarda CHP’li aday Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkisi istedi. İmamoğlu “Yazıktır, günahtır bir an önce yetkiyi bize verin. Süreç devlet adamlığı hassasiyeti ister. Bu ülkenin bakanları parti merkezlerinde toplantı yapacaklarına, bu sürecin bağlanması yetkili insanlara teslim edilmesi gerekmektedir. 16 milyon mutlu. Ben dün Ankara'daydım söz verdiğim gibi Anıtkabir'e gittim. İnsanlar mutlu. Olgunca selam veriyor. Toplum kabullenmiş durumda. Yetkililer de bunu anlasınlar ve gereğini yapsınlar” dedi.

‘HIRSIZLIK’ TERİMİNDEN RAHATSIZ OLDU

İmamoğlu seçimde bir çok usulsüzlüklerin ortaya çıkması nedeniyle konuşulan ‘hırsızlık’ teriminde de rahatsız olarak, “Ahlaksızca hırsızlık gibi terimleri kullanarak insanları yargılamasınlar, hadlerini bilsinler. Devlet adamlığı, bu kurumların yöneticileri olmak önemlidir. Bu sürecin neticelenmesi acildir, bu süreç elzemdir. Arkadaşlarımız ilçe seçim kurulları önünde görevlerine devam ediyorlar. Ben bir yandan İstanbul'un sorunlarıyla ilgileniyorum. Bu görevin sağlıklı başlatılması adına dün çağrımı yapmıştım bugün yine yapıyorum” dedi.

DEVLET BAHÇELİ’DEN YARDIM İSTİYOR

İmamoğlu 1 Nisan’dan beri yaklaşık 15 defa kamera önüne geçerek panik halinde yaptığı açıklamalarından bu seferki çağrısında ‘Oylar kuyumcu titizliği ile incelenecek’ diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den de yardım istedi. İmamoğlu, “MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'ye sesleniyorum. Bu sürece dair katkılarını bekliyorum. Bu sürece katkı koyanlar, bu süreçte kendi aralarındaki kavgaları bu sürece bağlamaya çalışanlara karşı Bahçeli'nin katkı sağlamasını talep ediyorum” dedi.

İMAMOĞLU MİLLİ MESELELER HATIRLADI!

15 Temmuz hain FETÖ darbe ve ülkeyi işgal kalkışmasında terör örgütünün ‘Yurtta Sulh Knseyi’ne selam gönderen ve eşinin de aynı şekilde darbe girişinin bastırılmasına ağıt yakan mesajları ortaya çıkmışken CHP’li İstanbul adayı İmamoğlu şimdi ise ‘Milli meseleler’ adı altında açıklamalar yapıyor. İmamoğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum. İstanbul'un 16 milyon insanının vicdanına sığmayan olayları Erdoğan tarafından dikkatle irdelenmesini ve sürece katkı sunmasını, bu sürecin bir an önce neticelendirerek birbirimizi tebrik etmeyi, birlikte çalışmayı, bir arada milli meselelerde nasıl yan yana durabileceğimizi dünyaya göstermeyi başararak iradeyi gösterelim. Bu çağrımı her gün hatırlatacağım."

YİNE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Panik halinde açıklamalarını sonlandıran CHP’li İmamoğlu 25 yıl önce Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu günün fotoğrafını gösterdi. İmamoğlu "25 yıl önce birbirimizi kutluyorduk. Ne oldu ya. Gelin birbirimizi kutlayalım. Artık göreve başlayalım. Saygı istiyorum" dedi. İmamoğlu sözlerini "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" diye noktaladı.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.