CHP İstanbul'da 12 ilçede oyların sayılmasının durdurulmasını istedi  

CHP İstanbul'da 12 ilçede oyların sayılmasının durdurulmasını istedi  

CHP, İstanbul’da 12 ilçede sandık kurulları tarafından geçersiz oyların sayılmasının durdurulması için İl Seçim Kurulu'na itiraz etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarının netleşmesi girişilen adımlara CHP’den yeni hamleler gelmeye devam ediyor.

Dün AK Parti’nin İstanbul’da 39 ilçede itiraz ettiği oyların yeniden sayılma kararına alel acele bunun durdurulmasını isteyen CHP’nin isteği üzerine sayım durduruldu. Ancak YSK yeni kararla oyların sayılmasına devam edilme kararı aldı.

CHP bugün de 12 ilçede oyların sayılmasının durdurulması için başvuruda bulundu.

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu aday gösteren CHP hem İYİ Parti hem de PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin tam desteğini alarak seçimlere gitmişti. İmamoğlu seçim sonrası yaptığı açıklamada ‘Ben HDP’lilerin de oylarını aldım’ açıklaması yapmıştı.

Ekrem İmamoğlu seçim sandıkları sonuçlarından rakibi Binali Yıldırım’dan daha fazla oy aldığına dair rakamları da HDP’lilerin oylarına bağlamıştı. Ancak AK Parti araştırmaları sonrası bir çok sandıkta usulsüzlükler tespit etti. Bu nedenle seçime itiraz ederek oyların yeniden sayılmasını istedi.

AK Parti dün hem İstanbul hem de Ankara’da seçim sonuçlarına itiraz etti. CHP ise hemen ardından alınan kararın durdurulması yani oy sayımlarının durdurulmasını istedi. Seçim Kurulu bu talebi kabul etti. Ancak sonradan YKS yeni bir karar ile oyların sayılmasına devam edileceğini bildirdi.

CHP yine boş durmadı. CHP bugün İstanbul’da 12 ilçede sandık kurulları tarafından geçersiz oyların sayılmasına ilişkin verilen kabul kararlarına İl Seçim Kurulu'na başvurarak itiraz etti. Yani CHP yine 12 ilçede oy sayımının durdurulmasını istedi.

İstanbul'da ilçe seçim kurulları 12 ilçede geçersiz oyların Çatalca'da ise tüm oyların yeniden sayılmasına kararının ardından CHP ise kararların somut verilere dayanmadığı ve gerekçelendirilmeden alınan kararlar olduğu iddiasıyla İstanbul İl Seçim Kurulu'na itiraz etti. CHP, oyların yeniden sayılmasına ilişkin alınan kararın tedbiren durdurulmasını talep etti.

AK Parti’nin başvurusu üzerine İstanbul’da 7 ilçede geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verilmesinin ardından Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Beykoz, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Silivri, Tuzla ve Ümraniye olmak üzere 12 ilçedeki ilçe seçim kurulları, geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Başvuru üzerine Çatalca da ise, ilçe seçim kurulu tarafından tüm oyların yeniden sayılması kararı alındı.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.