IMF Türkiye’ye adım atın çağrısında bulundu

IMF Türkiye’ye adım atın çağrısında bulundu

Uluslar arası Para Fonu (IMF)Türkiye’nin ekonomik istikrara kavuşması için adım atması gerektiği yolunda bir çağrıda bulundu

 

Türkiyenin ekonomik istikrarı hakkında soruları yanıtlayan IMF baş sözcüsü Gerry Rice Türkiyenin ekonomik istikrar için adımlar atması gerekir dedi.

Uluslar arası Para Fonu baş sözcüsü Greyy Rice Washingtonda yaptığı olağan basın toplantısında başka ülkeler ile birlikte Türkiye ekonomisi hakkındaki soruları da yanıtladı.

Rice, "IMF Türkiye'deki koşulları izlemeye devam ediyor. Fon, ekonomik istikrarı sağlamak için kapsamlı ve açıkça iletişimi olan bir politika paketi öneriyor" dedi

TÜRKİYE'DEN BİR TALEP GELMEDİ

Gerry Rice açıklamasında, Türk yetkililerden IMF'den finansal destek için bir talep konusunda hazırlık işareti görmedik" ifadelerini kullandı.

Rice Ukrayna ile ilgili bir soru üzerine, "seçimlerin ardından hükümetin kurulması sonrası tekrar anlaşmak için hazırız" dedi.

Arjantin ile ilgili ise, "Arjantin ile bu ilkede IMF kredisinin son gözden geçirilmesi sırasında yapılan görüşmelerde önemli gelişmeler sağladı" değerlendirmesini yapan Rice,Hindistan için " IMF Başbakan Narendra Modi'nin yeni kuracağı hükümet ile çalışmayı dört gözle bekliyor" dedi.


siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.