İngiliz yazar Dame Marina Warner İstanbul’da

İngiliz yazar Dame Marina Warner İstanbul’da

‘Kültürde Kadın Gücü’ programı kapsamında 17 ve 18 Kasım tarihlerinde İstanbul’da bulunacak olan ünlü İngiliz yazar Dame Marina Warner, ‘kadın’ teması altında iki konuşma yapacak

British Council, kültür-sanat alanındaki kadın profesyonellerin mesleki ilerlemesini desteklemeyi ve alanlarında değişim gerçekleştirebilme potansiyellerini teşvik etmeyi amaçladığı 'Kültürde Kadın Gücü' programı kapsamında ‘Yaşam Boyu Başarı’ madalyasına layık görülen ve 2015 yılında İngiliz Onur Nişanı olan Dame unvanını alan kurgu, eleştiri ve tarih yazarı Marina Warner’ı ağırlıyor.

 

 

 ‘Bir Zamanlar, Bir Ülkede... Masalların Kısa Tarihi’ kitabının ünlü İngiliz yazarı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kadın Araştırma Uygulamaları ve Araştırma Merkezi ve Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı iş birliğiyle 15-24 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kadın Yazısı Festivali’nin konuğu oluyor.

 

 

Festival kapsamında 17 ve 18 Kasım tarihlerinde iki önemli konuşmaya imza atacak olan Marina Warner, odağında ‘kadın ve peri masalları’ konusunun işlendiği söyleşileriyle sanatseverlerle buluşacak.

 

 

Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi’nde 17 Kasım Pazar günü saat 16.30’da gerçekleştirilecek ilk söyleşi ve okumada Warner’a, ‘Otopsi’ romanının yazarı Özge Lena eşlik edecek.

 

‘Dilek ve Uyarılar: Klasik masallardaki Cadı ve Kız’ ana başlığıyla Marina Warner’ın ‘Bir Zamanlar, Bir Ülkede... Masalların Kısa Tarihi’ kitabına da atıfta bulunan söyleşide, Pamuk Prenses, Rapunzel ve Uyuyan Güzel gibi Avrupa’dan yayılmış peri masalları tartışılacak ve dramatize edilen kadınlar arasındaki mücadelelerin anlamları ve amaçları ortaya çıkartılacak. 

 

‘Edebiyatta Eve Dönüş: Kelimeler, Hikayeler, Bölge’ başlığıyla, 18 Kasım Pazartesi günü saat 18.30’da Yapı Kredi Kültür Sanat - Loca’da gerçekleştirilecek ikinci konuşmada ise Marina Warner, ‘Şiddetli çatışma ve ekolojik tehlike zamanlarında, milyonlarca insan yerinden edildiğinde, edebiyat yardım edebilecek kadar güçlü olabilir mi?’ sorusuna cevap olarak hem miras alınan hem de icat edilen hikayelerin, bir yer duygusu geliştirmede ve zorla göç eden topluluklar arasında ortak bir zemin oluşturmadaki rolünü araştıracak. Ünlü yazara bu konuşmasında, kitabının çevirmeni Güven Turan eşlik edecek.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.