İngiltere'de 14 milyon insan açlık sınırının altında yaşıyor!

İngiltere'de 14 milyon insan açlık sınırının altında yaşıyor!

Social Metrics Commission (SMC) tarafından yapılan araştırmaya göre, Birleşik Krallık genelinde şu anda yoksul sınıfına giren insan sayısı 14 milyonu geçti.

Social Metrics Commission (SMC) tarafından yapılan kapsamlı bir araştırmaya göre, İngiltere'de çalışma yaşında olan 8,4 milyon yetişkin, 4,5 milyon çocuk ve 1,4 milyon emekli insan, yaşamını açlık sınırının altında sürdürüyor.

Araştırmaya göre, bunların neredeyse yarısı (6,9 milyon) ise ailesinde engelli biriyle yaşıyor.

7 milyondan fazla kişinin (ülke nüfusunun yüzde 12,1'i) sürekli yoksulluk içinde yaşadığı, yani hayatlarının çoğunu veya en az son dört yılını yoksulluk içinde geçirdiği belirtiliyor.

İki buçuk yıl boyunca süren araştırma, ayrıca Birleşik Krallık genelindeki 2,5 milyon kişinin de yoksulluk riskiyle karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor.

ingiltere-aclik-sinirinda-siyasetcafe.jpg

Bu kişilerin açlık sınırının yalnızca yüzde 10 üzerinde oldukları ve durumlarındaki küçük değişikliklerin açlık sınırının altına düşmelerine neden olabileceği ifade ediliyor.

SMC tarafından yapılan araştırmada, evsiz veya çok kalabalık evlerde yaşayanlar gibi daha önce yoksulluk istatistiklerinin dışında bırakılan gruplardan insanlara da ilk kez yer verildi.

Araştırmada, işsiz ailelerde yaşayan insanların yüzde 68’inin yoksul olduğu, yetişkinlerin tam zamanlı olarak çalıştığı ailelerde ise insanların yüzde 9’unun yoksul olduğu sonucuna ulaşıldı.

ingiltere-aclik-sinirinda-siyaset-cafe.jpg

Yoksulluk verilerin ülkenin belirli bölgelerine göre değişkenlik gösterdiği de belirtiliyor. En az yoksul kişinin İskoçya’da olduğu, Galler’deki yoksulluk oranlarının ise diğer ülkelere göre daha fazla olduğu ifade edildi.

Araştırma raporu, çocuklarda yoksulluk oranının en fazla olduğu yer olarak İngiltere’yi gösteriyor.

siyasetcafe.com

 

Kaynak:Eurovizyon.co.uk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.