İntihar eden öğretmenin arkadaşı konuştu: “Ataması yapılmadığı için…”

İntihar eden öğretmenin arkadaşı konuştu: “Ataması yapılmadığı için…”

Aydın'da atanamayan öğretmen adayı Merve Çavdar intihar etti. Arkadaşları Çavdar’ın yaşadığı bunalımı anlattı. İşte ayrıntılar;

Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde, geçtiğimiz gün gencecik bir öğretmen adayı olan Merve Çavdar canına kıydı. 25 yaşında olan Merve Çavdar’ın yakın arkadaşları, iş bulamadığı için yaşadığı bunalımı anlattı.

Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Öğretmenliğinden mezun olan Merve Çavdar (25), çok sayıda antidepresan ilacı içerek intihar etti. Evden “İş bulmaya gidiyorum” diyerek çıkan genç kız, Güzelçamlı Mahallesi sahilinde yanına aldığı ilaçların hepsini içerek canına kıydı.

Muğla, Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden 2014 yılında mezun olan öğretmen adayı Merve Çavdar’ın ailesi ve yakınları genç kızın intihar haberiyle sarsıldı.

GELECEK PLANLARI YAPIYORDU, HAYAT DOLUYDU

Habertürk’ün haberine göre, Çavdar’ın yakın arkadaşı E.İ Üniversiteden beri yakın arkadaşı olduğunu belirterek, “Annesi, babası ve kız kardeşiyle beraber Aydın’da yaşıyordu. Ailesinin durumu çok iyi değildi. Babası çiftçi. 4 sene içinde sadece bir etüt merkezinde kısa süreli olarak çalıştı. Onun dışında özel okullara başvurdu ama hiç olumlu olarak geri dönüş almadı. Ataması yapılmadığı için sürekli ‘Ne yapacağım’ diye düşünüyordu. Hayat dolu sürekli gelecek planları yapan biriydi” dedi.

Çavdar’ın diğer arkadaşı İ.S. ise, “Merve çok güler yüzlü pozitif bir kızdı. KPSS’yi kazandı ancak branşıyla ilgili kadro sıkıntısı nedeniyle iş bulamadı” diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.