İran'da kan döküldü

İran'da kan döküldü

İran'da Perşembe başlayan ekonomik kriz protestolarının, hükümet karşıtı gösterilere dönüşmesinin ardından dün gece göstericilerden 2 kişi öldürüldü.

Ülkenin yarı resmi haber ajansı Mehr, İran’ın batısındaki Luristan Eyaleti’ndeki Dorud’da gece düzenlenen gösterilerde iki protestocunun öldürüldüğünü duyurdu. Haberde güvenlik yetkililerinin, izinsiz gösterinin uzaması üzerine çatışmaların çıktığını belirttiği aktarıldı. Devlet televizyonunda ise, Dorud’daki göstericileri polisin değil, yabancı ajanların öldürüldüğü iddia edildi.

 

İran protestoların simgesi “başörtüsünü sallayan kadın”


iran-001.jpg

 

Cumartesi gecesi sosyal medyada yayılan görüntülerde de Dorud’da silah seslerinin ardından düşen göstericiler yer aldı.

 

İran'da olaylar büyüyor: Valiliği ele geçirdiler

 

Ülke genelinde internet bağlantısının rejim güçlerince kesildiği de belirtiliyor. Akıllı telefonlarda mesajlaşmaya yarayan Telegram'ın CEO'su da İranlıların çoğunun uygulamayı kullanamadığını duyurdu. Daha sonra İran devlet televizyonunda da Telegram ve Instagram'ın geçici olarak yasaklandığı ifade edildi.

Bir başka yarı resmi haber ajansı ISNA da, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin konuşmasının akşam televizyonda yayımlanacağını açıkladı.

Diğer yandan İran’ın dini lideri Ayetullah Hamaney’in gitmesini isteyen göstericileri tehdit eden İran Devrim Muhafızları, ‘Halkın demir yumruğu kafalarına inecek’ tehdidinde bulundu.

Protestocular dün gece Arak Valiliğini ele geçirmiş ayrıca Hüramabad şehrinde belediye binasını yakmıştı.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.