İstanbul seçim sonuçlarında fark değişti! İşte son durum

İstanbul seçim sonuçlarında fark değişti! İşte son durum

İtirazlar nedeniyle İstanbul seçim sonuçlarına yönelik sayım sürüyor. Her gün değişen fark ile oy oranları değişirken, gözler Büyükçekmece başvurusunu erteleyen YSK'ya çevrildi.

İstanbul'da geçersiz oylar ve YSK'nın bazı sandıklar için verdiği tekrar sayım kararı bu hafta sonu bitirilmesi öngörülüyor.

İstanbul'da sayımı tamamlanmayan sadece Maltepe kaldı. Buradaki sayım işlemi de sadece 2 kurul görev yaptığından uzadı.

Toplam 11 gündür sayım yapan Maltepe’deki bu 2 kurulun sayısı dün 12'ye çıkarıldı. Yine sonuçların hızlanması için sayımların 24 saat devam ettirilmesi kararı da alındı. Maltepe'deki sayım işleminin bu nedenle pazar gecesi sonlandırılması bekleniyor.

İMAMOĞLU İLE YILDIRIM’IN ARASINDAKİ OY FARKI

Son olarak oyların sayımına devam edilen Maltepe'den gelen son rakamlarla CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP Parti Binali Yıldırım arasındaki fark 13 bin 500'e indi. 

MALTEPE OY SAYIMINDA SON DURUM

AK Parti'nin Maltepe'deki seçimlere ilişkin itirazı üzerine yeniden başlatılan oy sayımında 1080 sandıktan 403'ünün sayımı bitti. Bu sandıkların sayımından ise Binali Yıldırım'ın lehine 134 oy çıktı. 

GÖZLER SEÇİM YENİLENMESİNİ GÖRÜŞECEK YSK’YE ÇEVRİLDİ. 

Dün ak Parti’nin Büyükçekmece belediye seçiminin yenilenmesi talebini görüşen YSK görüşmeyi itiraz edilen sandıkların sonuçlanması sonrasına bıraktı. YSK dün Büyükçekmece'ye ilişkin erteleme kararı vermişti. Gerekçe olarak da karar sonuçlarının Büyükçekmece kararının İstanbul'daki sonuçları etkileyebileceği gösterildi. Hukukçular, YSK'nın İstanbul seçimlerinin yeniden yapılmasını değerlendirmek için erteleme kararı verdiği düşüncesindeler. Yine bugün YSK'nın nasıl bir rota izleyeceği merakla bekleniyor. 

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.