'İstanbul seçimlerinde bir bıçak sırtı söz konusu' 

'İstanbul seçimlerinde bir bıçak sırtı söz konusu' 

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, 23 Haziran İstanbul seçimlerine yönelik yaptığı değerlendirmesinde, "Kürtlerin tercihi değişti, durum bıçak sırtı" dedi.

YSK'nın iptal kararı sonrası 23 Haziran'da tekrarlanacak olan İstanbul seçimiyle ilgili anket şirketlerinden de analizler gelmeye başladı. MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, "Kürtlerin tercihi değişti, durum bıçak sırtı" ifadelerini kullandı.

İstanbul seçimlerin en belirleyici kitlesinin Kürt seçmenler ile marjinal HDP seçmenleri olduğunu söyleyen Mehmet Ali Kulat, "İstanbul seçimlerinin en belirleyici kitlesi; Kürt seçmenler. İstanbul'da yüzde 22'lik Doğu ve Güneydoğu kökenli seçmen var. Bunların 6-7 puanı sürekli AK Parti'de kalıcı olan seçmen kitlesi. Geri kalan 1-2 puanlık marjinal seçmen var ama diğerleri yerel seçimlerde çoğunlukla AK Parti'nin yanında yer alıyorlardı. Ama bu seçim döneminde öyle olmadı" dedi.

"İSTANBUL SEÇİMİ BIÇAK SIRTI"

 

Kulat CHP adayı için HDP ile birlikte PKK çağrılarına da değinerek açıklamasını şu şekilde tamamladı: "Kandil'den yapılan açıklamalar HDP'nin ağırlıklı olarak İmamoğlu'na verdiği destek net olarak ortaya çıkmaya başladı. İmamoğlu ve ekibi o seçim kampanyasında bunu oldukça ortaya çıkarmamaya çalıştılar. Dolayısıyla Kürt seçmenin (HDP / PKK sempatizanı) tercihinde değişiklik olacağını düşünüyorum. AK Parti iyi bir strateji geliştirirse kendi lehine olabilir. Ama şu an itibariyle baktığımızda bir bıçak sırtı durumu söz konusu."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.