İstanbul Valiliği’nden Küçükçekmece’deki olayla ilgili açıklama

İstanbul Valiliği’nden Küçükçekmece’deki olayla ilgili açıklama

İstanbul Valiliği’nden Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız çocuğuna yönelik yapılan cinsel saldırıya ilişkin açıklama geldi. 

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece’de bulunan Kanarya Mahallesi’nde, 5 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiasına yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, 22 Nisan 2019 günü küçük çocuğa yapılan istismar nefretle kınandı. Öte yandan küçük çocuğa ve ailesine geçmiş olsun dileklerinin iletildiği mesajda, “insanlık dışı, vicdanları sızlatan ve asla kabul edilemez durumdaki bu tür olaylar hepimizi derinden üzmektedir. Bu menfur olayın öğrenilmesiyle birlikte yavrumuza ve ailemize hemen sağlık ve psiko-sosyal hizmet desteği sağlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, olayın failinin en kısa sürede adalete teslim edilmesi için İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Asayiş, Çocuk Şube, Siber Suçlar, Terörle Mücadele, Güvenlik, Çevik Kuvvet, İstihbarat ve diğer birimlerden oluşan ekiplerin titizlikle, kesintisiz bir çalışma başlattığı duyuruldu.

"BU OLAYLARI KULLANMAK İSTEYEN ART NİYETLİ PAYLAŞIMLARA İTİBAR EDİLMEMELİDİR"

Öte yandan, sosyal medyada, 5 yaşındaki çocuğun ve ailesinin sağlık durumuyla ilgili bazı paylaşımların gerçeği yansıtmadığı belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

“Maalesef bu tür müessif olayların toplumda kaos ve kargaşa çıkarmak isteyen bazı çevreler tarafından provokasyon amacıyla kullanıldığı da tarafımızdan dikkatle izlenmekte ve tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlem başlatılmaktadır. Bu olayları kullanmak isteyen art niyetli paylaşımlara itibar edilmemesini, yoğun emek ve mesai içerisinde bu tür olayların önlenmesi ve aydınlatılması için görev yapan güvenlik güçlerimize yardımcı olunmasını bekliyoruz."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.