İstanbul Valisi’nden ‘hamile çocuk’ açıklaması

İstanbul Valisi’nden ‘hamile çocuk’ açıklaması

İstanbul Valisi Şahin’den ‘115 hamile çocuk’ skandalıyla ile ilgili flaş bir açıklama yapıldı. İşte haberin ayrıntıları;

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 115 hamile çocuk skandalıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Şahin, valiliğin görevlilere soruşturma izni vermediği iddiasına yanıt verdi.

İşte İstanbul Valisi Vasip Şahin'in skandal konu hakkında açıklaması;

Bir çok şey birbirine karıştırılıyor. Bunlar idari ve hukuki süreçler. Hastane idaresi ve valiliğimiz ciddi araştırmalar yapmışlar. 15 yaş altı gebelikte kanunen bildirmek zorundayız, tamamı bildirilmiş. 15 yaş üstü  ve 18 yaş altı gebelikte cebir, şiddet baskı var ise bunların bildirilmesi zorunlu. Diğerleri şikayate tabii biz de buna göre karar verdik. Bizim verdiğimiz karar idari bir karardır. Yasa gereği, taraflar mağdur ya da şikayetçi tarafından, cumhuriyet savcılarımız tarafından bölge idare mahkemelerine tekrar itirazen götürülür ve orada incelenir. Bizim verdiğimiz karar bölge idare mahkemesi tarafından inceleniyor, oradan çıkan neticeye göre tekrar hukuki bir nitelik kazanacaktır. Ya bizim kararımız onanacaktır ya da bizim kararımız kaldırılarak yargılamanın önü açılacaktır. Devletimiz idaresi ve yargısıyla bir bütündür yargı harekete geçmiş durumda kamuoyunda bunların takibi yapılmıyor algısı oluşmasın. Arkadaşlar gayretle görev yapmaya çalışmışlar bir takım yanlışlar var ise değerlendirmeleri yapılır.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.