İstanbul’a kar yağacak mı? Meteorolojiden flaş açıklama

İstanbul’a kar yağacak mı? Meteorolojiden flaş açıklama

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden son dakika hava durumu açıklaması geldi. İşte haberin ayrıntıları;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden İstanbul ile ilgili flaş bir açıklama yapıldı. İstanbullu vatandaşların uzun süredir beklediği kar yağışı geliyor mu? İşte Meteorolojiden yapılan sürpriz açıklama…

Meteorolojinin orta ve uzun vadeli tahmin sayfasında 25 Şubat 2018 tarihinde İstanbul’da hafif de olsa kar bekleniliyor.

Meteoroloji son dakika hava durumu Ankara, İstanbul, İzmir hava durumu raporu açıklandı. Meteoroloji dört il için yaptığı son dakika uyarılarıyla kar yağışına dikkat çekti. Ağrı, Van, Bitlis, Hakkari çevrelerinde bugün etkili olacak kar yağışı sebebiyle kar kalınlığının 60 cm yüksekliğe kadar ulaşabileceği tahmin ediliyor. Yeni haftada ise pazartesiden itibaren haftanın ilerleyen günlerine kadar yurdun birçok bölgesinde yağış bekleniyor. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraşçevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Van, Ağrı ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar, Iğdırçevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile iç ve doğu bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Haftanın son gününde Akdeniz'in doğusunda Hatay çevrelerinde, Orta ve Doğu Karadeniz'de, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar Doğu Anadolu'nun batısında yağmur olarak yere inerken bölgenin kalanında kar olarak kendini gösterecek. Yurdun geri kalanında ise parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Yeni haftanın ilk gününde yurdun genelinde yağışlar mola verecek, ikinci gün ise yer yer Marmara'da, Ege'de Akdeniz ve yer yer Karadeniz'de yağış geri gelecek. Denizlerimizde rüzgarlar orta kuvvet ve üzerinde esiyor.

BATI KESİMLERDE HAVA SICAKLIĞI AZALIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurdun batı kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneybatı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'A KAR GELİYOR

Meteoroloji’nin resmi web sitesinde, orta ve uzun vadeli tahmin sayfasında 25 Şubat 2018 tarihinde İstanbul’da hafif de olsa kar bekleniliyor. Kar etkisini yüksek kesimlerde etkisini göstermesi bekleniyor.

METEOROLOJİDEN 4 İL İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Ağrı, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi. Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, gece saatlerinden itibaren Ağrı çevrelerinde başlaması beklenen yağmur şeklindeki yağışların, kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, rakımı yüksek ilçeler ile akşam saatlerinde il merkezinde yoğun kar (30-60 santimetre) yağışı şeklinde olması bekleniyor. Akşam saatlerinden sonra Van çevrelerinde başlaması beklenen yağmur şeklindeki yağışların, kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey ve doğusundaki ilçeler ile akşam saatlerinde il merkezinde yoğun kar (30-60 santimetre) yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Akşam saatlerinde Bitlis çevrelerinde başlayacak yağışların ise gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak, yoğun kar (50 santimetre üzeri) yağışı şeklinde olacağı öngörülüyor.

Hakkari çevrelerinde ise akşam saatlerinde yağmur şeklinde başlayacak yağışların, gece saatlerinden sonra kara dönmesi ve il genelinde yoğun kar (30-60 santimetre) yağışı şeklinde olması bekleniyor. Açıklamada, buzlanma ve don olayı, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması uyarısında da bulunuldu.

DOĞU’YA KAR AKDENİZ’E FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ağrı, Van, Bitlis, Hakkari dolaylarında, başlaması beklenen yağmur şeklindeki yağışların, bugün kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, rakımı yüksek ilçeleri ile akşam saatlerinde il merkezinde yoğun kar (30-60 cm) yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir, uyarısında bulundu.

Batı Akdeniz’de rüzgarın bugün ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, aynı gün (18.02.2018) sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Orta Akdeniz’de rüzgarın bugün ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (70-90km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, aynı gün (18.02.2018) öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.