İstanbul’da FETÖ operasyonu: 6 gözaltı

İstanbul’da FETÖ operasyonu: 6 gözaltı

FETÖ’nün hücre evlerine yönelik İstanbul operasyonda, aralarında sözde "Fatih imamı" olduğu iddia edilen şüphelinin de bulunduğu 6 kişi yakalandı. Aramalarda 176 bin 407 dolar ve 39 bin Türk lirası ele geçirildi. 

İstanbul Fatih’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon aramalarında, 176 bin 407 dolar, 39 bin 515 lira ve bin 235 avro para ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şubesine farklı tarihlerde gelen elektronik posta ihbarlarına konu olan H.Ç'nin, FETÖ'nün sözde "Fatih imamı" olduğu, 5 ayrı soruşturmada hakkında beyanların bulunduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı Bylock kullandığı belirlendi.

Yapılan operasyonda FETÖnün sözde 'Fatih imamı' ve 5 şüpheli yüklü miktarda dolarla yakalandı

Bu kapsamda İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün "gaybubet evi" olarak adlandırdığı hücre evlerine yönelik 5 ayrı adrese aynı anda operasyon düzenledi. Operasyonda, H.Ç ile "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan aranan A.P ve G.P ile örgüt üyelerine yardım ettikleri iddia edilen M.T. F.K.K ve A.Ç gözaltına alındı.

Operasyon yapılan evlerdeki aramalarda 176 bin 407 dolar, 39 bin 515 lira ve bin 235 avro para da ele geçirildi.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.