YPG/PKK’lı teröristlerle görüşen Macron’a Türkiye’den tepki

YPG/PKK’lı teröristlerle görüşen Macron’a Türkiye’den tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, terör örgütü YPG/PYD’nin güdümündeki SDG heyetiyle görüştü. Macron bu görüşmede SDG’ye olan desteğin süreceğini açıklamıştı. Konuyla ilgili Türkiye’den Fransa’ya tepki geldi.

SDG heyeti ile görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a Türkiye’den tepki geldi.

Bu görüşmeyi, terör örgütü uzantılarına suni meşruiyet kazandırmaya yönelik bir teşebbüs olarak değerlendiren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa’nın bu hamlesinin, müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmayan son derece yanlış bir adım olduğunu açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, Macron’un, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG/PYD’nin güdümündeki sözde ‘Suriye Demokratik Güçleri’ heyetini kabul etmesi kınandı. Açıklamada, ‘terör örgütü uzantılarına suni meşruiyet kazandırmaya yönelik bu teşebbüs müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmayan son derece yanlış bir adımdır’ ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, Suriye’nin siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü hedef alan gündemlerin ilerletilmesine müsaade edilmemesinin önemini ve Türkiye’nin milli güvenliğini temin etmek için gerekli gördüğü önlemleri almaktan çekinmeyeceği hatırlatıldı.

FRANSA’DAN TERÖR ÖRGÜTÜNE ASKERİ DESTEK SÖZÜ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, SDG heyeti ile yapılan görüşmede, örgüte askeri desteğin verileceği güvencesini vermişti.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.