Meteoroloji'den İstanbul için kritik uyarı

Meteoroloji'den İstanbul için kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftanın son iş gününde Meteoroloji birçok bölge için yağmur ve sağanak yağış uyarısında bulundu.

Haftanın son iş gününde Meteoroloji birçok bölge için yağmur ve sağanak yağış uyarısında bulundu ve bazı illerde kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Antalya ve Isparta'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

AŞIRI KUVVETLİ RÜZGAR BEKLENMİYOR

Rüzgarın genellikle kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

ZİRAİ DON UYARISI

Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu Bölgesi ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde önümüzdeki gece saatlerinden itibaren hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Yetkililerin ve çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları ve don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

İSTANBUL İÇİN UYARI

İstanbul'da bugün parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı bir gün bekleniyor. Yağışların 06.00-12.00 ve 18.00-24.00 saatleri arasında etkili olacağı tahmin ediliyor.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.