İstanbul’da sarı protesto!

İstanbul’da sarı protesto!

İsrail’in Filistin halkına yaptığı katliamı ve ABD'nin Tel-Aviv'de bulunan Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını, taksiciler protesto etti.

Taksiciler, İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulmü ve ABD'nin Tel-Aviv'de bulunan Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

istanbulda-israile-karsi-sari-isyan-siyaset-cafe.jpg

İsrail’in kanlı saldırısını ve ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını protesto eden taksiciler, dün saat 00.00 sıralarında İsrail Başkonsolosluğu önünde toplandı.

43784950686jfxuivh.jpg

Anadolu ve Avrupa yakasında oluşturdukları konvoyla Levent'e bulunan İsrail Başkonsolosluğu'nun önüne gelen taksiciler, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

taksicilerden-isyan-siyaset-cafe.jpg

Yüzlerce taksici esnafının katıldığı eyleme, vatandaşlarda destek verdi. Taksilere Türk bayrağı ve Filistin bayrakları takıldı.

‘TRUMP DÜNYAYI HİÇE SAYDI’
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, konsolosluk önünde bir açıklama yaptı. Aksu, "Trump, tüm ülkelerin karşı çıkmasına rağmen dünyayı hiçe sayarak büyükelçiliği Kudüs'e taşıması 70'e yakın müslümanın şehit olmasına ve çok sayıda müslümanın yaralanmasına neden oldu" dedi.

 

‘DEVLETİMİZİN VE HÜKÜMETİMİZİN YANINDAYIZ’
Aksu, Filistin halkının yanında olduklarını belirterek, "Başta ülkemiz olmak üzere, bütün müslüman ülkelerine yönelik yapılan saldırılara karşı, ülkemiz tarafından alınacak tedbirlerde daima devletimizin ve hükümetimizin yanında olmuş bir sivil toplum kuruluşu olarak, bundan sonrada her zaman devletimizin, hükümetimizin ve Filistin halkının yanında olacağımızın bilinmesini isteriz" diye konuştu.


siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.