İşte Çorlu’daki tren kazasının nedeni!

İşte Çorlu’daki tren kazasının nedeni!

Tekirdağ Çorlu’da meydana gelen tren kazasının nedeni belli oldu. İşte ayrıntılar;

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre kazanın nedeni, aşırı yağış ve toprak kaymasından etkilenen raylarda meydana gelen bozukluk olarak ifade edildi. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Sarılar köyü yakınlarında yolcu treni, vagonlarından bir kısmının raydan çıkması sonucu devrildi. Olay yerinde çok sayıda yaralı ve ölü olduğu açıklandı. Kazanın nedeni olarak ise Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan çeşitli açıklamalar yapıldı.

“DRAY OLMASI SONUCU KAZA MEYDANA GELDİ”

Kaza ile ilgili Başbakanlık’tan da açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir. Yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum.

Sayın Başbakanımız, kazanın ardından bölgeye giden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile telefonla görüşerek olay hakkında bilgi aldı. Gelişmeler an be an takip edilmektedir.”

DRAY NE DEMEK?

Dray, trenin rayla temasının ortadan kalkmasına denir.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan açıklamada, “08 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 trenin Balabanlı-Çorlu arası km 162'de seyri esnasında, saat 17.00 sıralarında dizide bulunan 5 vagon raydan çıkarak devrilmiştir. Kazanın aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile meydana geldiği tespit edilmiştir. Arama kurtarma ekipleri kaza yerine intikal etmiştir. Yaralılara gerekli müdahaleler hızla yapılmaktadır” denildi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.