İşte İstanbul'da son durum!

İşte İstanbul'da son durum!

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul sonuçları için YSK süreci devam ediyor. Peki İstanbul'da son durum nedir?

İstanbul seçim sonuçları için gözler Maltepe'deki son duruma çevrildi. Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki yarışa ilişkin YSK süreci devam ediyor.

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarına karşı 8 Nisan'da başlayan YSK'ye itiraz süreci dün tamamlandı.

Siyasi partiler, 25 ildeki bazı seçim sonuçlarına ilişkin YSK'ye itirazda bulundu.

İtirazları görüşen YSK, bugünkü gündemine, diğer itirazlar ile AK Parti'nin BüyükçekmeceBelediye seçimine ilişkin itirazını da almıştı.

Alınan bilgiye göre, Büyükçekmece'deki itiraza ilişkin yapılan görüşme ertelendi. Görüşme için İstanbul'da oy sayımının bitmesinin beklenmesine karar verildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanlığına ilişkin itirazın, AK Partinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin başvuruyu yapmasının ardından birlikte ele alınması bekleniyor.

KARAR İSTANBUL GENELİNİ ETKİLEYECEĞİ GEREKÇESİYLE ALINDI

YSK'nın bu kararı, Büyükçekmece sonucunun İstanbul genelini doğrudan etkileyeceği gerekçesiyle aldığı öğrenildi.

AK Parti, Büyükçekmece'de seçmenlerin taşınarak usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle olağanüstü itiraz hakkını kullanmıştı.

YSK, Büyükçekmece ve İstanbul'da seçimin yenilenmesine ilişkin itirazlarla taleplerin birlikte ele alınmasına karar verdi.

YSK'nın 7 asil, 4 yedek üyesi bulunuyor. Karar 6 üyenin oyuyla çıkıyor.

BİNALİ YILDIRIM'DAN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLAMASI

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, son günlerde seçim süreci ile ilgili suskunluğunu yanlış yorumlayanların olduğunu belirterek, "Bilinmelidir ki bu tutumum, YSK karar sürecine saygımın gereğidir." ifadesini kullandı.

Yıldırım, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, son günlerde seçim süreci ile ilgili suskunluğunu yanlış yorumlayanların olduğunu aktardı.

Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bilinmelidir ki bu tutumum, YSK karar sürecine saygımın gereğidir. Süreci partim ve yetkili kurullarımızla yakından takip ediyorum. Seçmen söyleyeceğini söyledi. Artık söz YSK'nındır. Nokta. Saygılarımla."

İSTANBUL MALTEPE SEÇİM SONUÇLARI SON DURUM!

İstanbul'un Maltepe ilçesindeki sandıklarda oy sayım işlemi devam ediyor. Dün çıkan olayların neticesinde oy sayımı bu sabah 08.00'e kadar durdurulurken sürecin tamamlanmasıyla gözler YSK'ya çevrilecek.

Bilindiği üzere, 31 Mart İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin, Maltepe'de 1080 sandığın yeniden sayılması YSK tarafından onaylanmıştı. Oy sayımının Pazar günü sona ermesi bekleniyor.

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI 2019 - BİNALİ YILDIRIM VE EKREM İMAMOĞLU OY FARKI

Ekrem İmamoğlu'nun oyu: 4 milyon 170 bin 488

Binali Yıldırım'ın oyu: 4 milyon 156 bin 496

Oy farkı fark: 13 bin 992

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.