Kriminal raporu geldi İmzalar taklit ve sahte

Kriminal raporu geldi İmzalar taklit ve sahte

Büyükçekmece’de boş arazilere, inşaatlara, metruk binalara, hayvan barınaklarında seçmen gösterilmesinden sonra ortaya çıkan kayıt işlemlerindeki imzalar kriminal’e gönderdi. Gelen raporda imzaların taklit ve sahte olduğu anlaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonucunu etkileyen usulsüzlük ve şaibelerin yapıldığı Büyükçekmece'de skandallar bitmek bilmiyor. İlçede boş arazilere, inşaat halindeki ve metruk binalar ile hayvan barınaklarına seçmen yerleştirilirken sahte imzalar kullanıldığı belgelendi.

sahteimza1.jpg

Soruşturma kapsamında tutuklanan belediye nüfus memuru Mehmet Özgür Samanlı tarafından sisteme giriş yapılan adres beyan formlarını inceleyen soruşturma savcılığı, farklı vatandaşlar adına tanzim edilen birçok imzanın birbirine benzediğini tespit etti. Bunun üzerine sahte seçmen kaydı soruşturması derinleştirildi.

SONUÇ: İMZALAR TAKLİT VE SAHTE

Savcılık, çeşitli yerlerde ikametgâh gösterilen kişilerin imzalarını İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından incelenmesi talimatını verdi. Olayda kendi bilgileri dışında sahte imza ile form düzenlendiğini beyan eden 200'e yakın vatandaştan imza örnekleri alındı. Alınan imzalar adına kayıt yapılan formlarda bulunan imzalarla tek tek karşılaştırıldı. Sonuç, seçim şaibesindeki sahteciliği bir kez daha ortaya koydu. İmzaların incelendiği kriminolog raporunda "Mukayese edilen imzalar arasında kaligrafik ve grafolojik özellikler yönünden ilgi ve irtibat tespit edilememiştir" denildi. Böylece seçimleri etkileyecek rapor, savcılığın dosyasındaki önemli deliller arasındaki yerini aldı.

sahteimza2.jpg

BÜYÜKÇEKMECE’DE BİR YILDA 21 BİN SEÇMEN KAYDI GİRDİ

Seçim takviminin başladığı 19 Ocak'ta tutuklanan nüfus memuru Mehmet Özgür Samanlı'nın adres beyan formlarında sahtecilik yaparak Büyükçekmece'ye binlerce sahte seçmen kaydı yaptığı ortaya çıkmıştı. Belediyede zabıta iken ilçe nüfus müdürlüğüne memur olarak çalışmaya başlayan Samanlı'nın yaklaşık bir yılda 7 binin üzerindeki işlem yaptığı ve sisteme 21 bin seçmen kaydı girdiği belirlenmişti.

KARDEŞİNİN İŞÇİLERİNİ DE BÜYÜKÇEKMECE’YE TAŞIMIŞLAR

Seçmen taşıma yolsuzluğunun merkezinde olan CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve akrabalarına çıkıyor. Hasan Akgün'ün, Küçükçekmece’deki Florya semtinde kardeşleri Hüseyin, Ali Osman, Eyüp, Yusuf'la birlikte ortak olduğu akaryakıt istasyonunda çalışan işçilerin ikametlerini, Küçükçekmece'de oturmalarına rağmen Büyükçekmece'ye taşıdığı belirlendi. İki işçi kendi irade ve bilgileri dışında böyle bir taşıma gerçekleştirildiğinden dolayı şikayetçi oldu.

sahteimza3.jpg

FARKLI İLÇELERDE OTURAN 50 KİŞİLİK İŞÇİYİ DE TRANSFER ETMİŞLER

Seçmen kaydırma usulsüzlüğünde akraba ilişkileri bununla da kalmıyor. Usulsüzlük Hasan Akgün'ün yeğeni Arif Akgün'e ait Albatros Restorant Cafe'de de yapıldı. Yeğen Akgün'ün restoranda çalışan 9 işçinin ikametleri, bilgileri dışında Büyükçekmece'ye taşındı. Adresleri taşınan kişilerin adlarına adres tanzim tutanakları, beyan formları tanzim edildi. Bu kayıtları da bizzat tutuklu sanık Mehmet Özgür Samanlı yaptı.

50 İŞÇİNİN İKAMETGAHLARI GİZLİCE BÜYÜKÇEKMECE’YE TAŞINDI

Belediye Başkanı Akgün ailesinin üçüncü seçmen yolsuzluğu da bizzat belediyede yapıldı. Hasan Akgün'ün yeğeni İsmail Akgün'ün emri altında çalışan Emin K. sahte seçmen kaydının gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Emin K, 19 Ocak'ta verdiği ifadesinde, Fen İşleri'nde işçi olarak çalışan ve ikametleri Büyükçekmece dışında olan 50 işçinin ikametlerinin gizlice Büyükçekmece'ye transfer edildiğini söyledi.

POLİS TEK TEK TESPİT ETTİ

Büyükçekmece'deki seçmen usulsüzlüğü ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla sahte seçmen avı dün kısmen bitti. Emniyetin 460 ekipten oluşan 1500 polis memurları, 7 binin üzerinde ikameti kapı kapı dolaşarak seçmen tespiti yaptı. Geçen pazartesi günü başlayan seçmen tespit çalışması 5 gün sürdü. Seçmen kaydı görünen adreslere giden polis memurları bazı binaların inşaat halinde olduğunu gördü.

HAYVAN BARINAĞINI BİLE SEÇMEN KAYDI GÖSTERİLMİŞ

Polis ekipleri kontrol ettikleri, kayıtlarda 'seçmen' olarak gözüken bazı yerlerin ise boş arsa, metruk bina ve hayvan barınağı olduğunu belirledi. Kapı kapı dolaşan polisler, listede görünen ve ulaşamadıkları kişileri bina sakinlerine, yöneticilere, apartman görevlilerine ve mahalle muhtarlarına sordu.

ARADIĞINIZ 9 BİN SEÇMENE ULAŞILAMIYOR

Ortalama 21 bin usulsüz seçmen kaydının yapıldığı Büyükçekmece'de çoğu seçmen 9 bin kişinin beyan edilen adreste yaşamadığı polis tutanaklarıyla da sabitlendi. Bunun üzerine sahte seçmen şaibesi genişletilmesine karar verildi. Savcılık sahteciliğe konu yeni adreslerin tespitini istemesi durumunda çalışmaların devam edeceği öğrenildi.

İTİRAZLARDA KARAR GÜNÜ BUGÜN

31 Mart yerel seçimlerine ilişkin YSK’ya yapılan tüm itirazların karara bağlanması için belirlenen süre bugün sona eriyor. Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) saat 17.00’ye kadar başvuruları karara bağlayacak. Bu sürecin ardından seçim sonuçlarına dönük ‘olağanüstü itiraz’ safhası başlayacak.

BAŞKAN ‘ŞÜPHELİ’ OLARAK İFADEYE ÇAĞRILDI

Büyükçekmece'de sahte seçmen skandalı nedeniyle 2 kişinin tutuklandığı, belediye başkan yardımcısı 5 kişinin de sorgulandığı soruşturmada, ilçeyi 25 yıldır yöneten Hasan Akgün de önceki gün savcılığa giderek ‘şüpheli’ olarak ifade verdi. Ancak kameraların karşısına geçerek bu durumu saptırmaya çalışan Akgün, 'ifade vermediğini', 'yalnızca savcıyı bilgilendirdiğini' savundu.

Taşıma oylarla 31 Mart seçimlerini 6. kez 'kazanan' Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, bu kadar ciddi iddialar karşısında susmaya devam ediyor. Yeni Şafak'ın edindiği bilgilere göre CHP'li Akgün, 'sahtecilik' soruşturması kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla resmen ifadeye çağrılarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına bilgilendirme amaçlı değil, 'zanlı' olarak gitti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'ün sorguya çağrıldığı Tebliğ ve Tebellüğ Tutanağı'nda tam olarak şunlar yazıyor: "Resmi belgede sahtecilik ve 298 Sayılı Yasaya Muhalefet Suçu'ndan yürütülmekte olan soruşturma kapsamında Büyükçekmece Belediye Başkanı olarak görev yapan Hasan Akgün'e şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere 7 (yedi) iş günü içerisinde Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat etmesi gerektiği, müracaat etmemesi halinde zorla getirme hükümlerinin uygulanacağının tebliğ edilmesi istenmiştir."

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.