İşte Müslümanları katleden caninin sırrı

İşte Müslümanları katleden caninin sırrı

Tüm Dünya Yeni Zelanda'da iki camiye saldırı düzenleyerek 49 kişiyi şehit eden cani terörist Brenton Tarrant'ı konuşuyor. 

Tüm Dünya Yeni Zelanda'da iki camiye saldırı düzenleyerek 49 kişiyi şehit eden cani terörist Brenton Tarrant'ı konuşuyor. 

İki camiye de saldırı düzenleyen 28 yaşındaki Avustralyalı Brenton Tarrant, saldırıları sosyal medyadan yaptığı canlı yayınla duyurdu.

Saldırıya ait tüyler ürpertici görüntülerde, saldırganın cami içinde ve çevresinde önüne gelen kadın, erkek, çocuk herkese yakın mesafeden nasıl ateş ettiği görülürken, yine aynı kişinin saldırı yapmaya giderken otomobilinde 1990'lardaki Bosna savaşı sırasında Sırp milliyetçi milisleri Çetniklere ait bir marş çaldığı da görüldü.

Marşta 1990'lı yıllardaki eylemlerinden dolayı uluslararası mahkeme tarafından soykırım ve savaş suçlarından mahkum edilen Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karaciç'den övgüyle söz ediliyor.

Zanlının elindeki silahın üzerinde de Müslümanları ve göçmenleri öldürmekten mahkum olmuş kişilerin isimlerinin yazılı olduğu görülüyor.

'YÜKSEK PROFİL SAHİBİ DÜŞMANLAR'

Saldırganın yayınladığı 70 sayfalık manifesto ise saldırıdan sonra daha ayrıntılı bir biçimde incelemeye alındı.

Metinde "yüksek profil sahibi düşmanlar" olarak sayılan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan hakkında tehditler de yer alıyor.

Metinde ara ara Yahudi düşmanlığı da su yüzüne çıkıyor ve dünya ekonomisine egemen olan bu sistemden Yahudilerin sorumlu olduğuna ilişkin neo-Nazi iddiaları dile getiriliyor.

ULUSLARARASI BİR HAREKETİN PARÇASI MI?

Fakat daha önemlisi, bu komplo teorisi içinde ifade edilen düşüncelerin, bir kişinin yayınladığı bir metinden ibaret olmaması.

Büyük Yer Değiştirme terimi ilk olarak Fransa'da kullanılmıştı, ama bu artık dünya çapında bir çok ırkçı grup tarafından benimsenen bir teori.

Bu grupları ve faaliyetlerini irdeleyen BBC muhabiri Dominic Casciani, bu teorinin önde gelen savunucuları arasında Avrupa'daki İslam karşıtı Kuşak Kimliği (Generation Identity) adlı hareketin üyelerinin bulunduğunu söylüyor.

Bunun da ötesinde bu komplo teorisi, Facebook'daki kapalı gruplar ve diğer sosyal medya platformları başta olmak üzere geniş ve giderek de büyüyen bir akımın ana hattını oluşturuyor.

Bu gruplarda paylaşılan her türlü sahte haber linki ve içeriği, gerçeklerle ve güvenilir kaynaklarla bağını tamamen koparmış kişilerin korkularını ve öfkelerini iyice artırıyor.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.