İYİ Parti çatırdıyor! Başka istifalar da bekleniyor

İYİ Parti çatırdıyor! Başka istifalar da bekleniyor

Kurulduğundan buyana iç çekişmeleri bitmeyen İYİ Parti’de yerel seçim sonunda çatırdamalar başladı. Parti’nin genel başkan yardımcılarından Ümit Özdağ’ın görevinden istifa sonrası yeni istifaların da gelmesi bekleniyor.

İYİ Parti son genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin tam destek verdiği CHP ile yerel seçimlere ittifak yaparak girdi. Buna ilk tepki parti genel başkan yardımcısı Ümit Özdağ dan gelmişti. Ümit Özdağ, HDP ittifakına tepki göstererek “Ben 31 Mart'a kadar yokum” demişti.

AKŞENER, HDP İTTİFAKINDA GERİ ADIM ATMADI

Edinilen bilgilerine göre Ümit Özdağ, İYİ Parti’nin PKK’nın siyasi uzantısı HDP destekli ittifaktan vazgeçilmesini bekledi. Ancak Meral Akşener partinin tabanının çoğunluğu Milliyetçi olan İYİ Parti’yi HDP ittifakında buluşturma girişiminden geri adım atmadı.

Ayrıca İYİ Parti’nin MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’i haksız bir şekilde hapis cezasıyla hapse attıran dönemin savcılarından Nurettin Soyer’in oğlu Tunç Soyer’in İzmir’den HDP ve PKK destekli ittifak kurulması parti içinde hem genel merkez düzeyinde hem de teşkilatlarda eleştirilere neden olmuştu.

İYİ Parti’nin yerel seçimlerde HDP destekli CHP ile ittifakında bazı belediyelerde PKK ilşikili adayların da ortaya çıkması bardağı taşıran son damlaydı. Bu nedenle partinin bir çok ilçe başkanı, gençlik kolları ve üyeleri istifa etti.

Durumu yakından takip eden Ümit Özdağ ve Koray Aydın ise bu rahatsızlıklarını seçim sonrasına bıraktı. İki isimde seçimden bir gün sonra aynı ayna istifa ettiklerini bildirdi.

İYİ PARTİ’NİN SEÇİMDEKİ HEZİMETİ

MHP’yi bölerek Ülkücü ve Türk milliyetçilerini iktidara taşımak iddiasıyla İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener’in bu seçimde hem PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin tam desteklediği CHP ile ittifakı ile seçimlere gitmesiyle birlikte seçim sonucunda hiçbir başarıyı sağlayamadığı gibi adeta yere çakılarak büyük bir hezimet yaşadığı görüldü.

Yine İYİ Parti’nin seçimlere PKK’nın siyasi uzantısı HDP destekli ittifak politikası ile gitmesi yalnızca CHP’ye ve HDP’ye yararken MHP’ye de bir çok şehirde oy ve seçim kaybettirdi.

Ancak bunlara rağmen İYİ Parti Türkiye’de bir tane bile il belediyesi kazanamazken yalnızca 26 ilçe ve 5 belde belediyesi ile kaldı. İYİ Parti’nin seçim politikası ve seçim sonuç neticeleri parti içinde şiddetli eleştirilere neden olmaya devam ediyor.

PARTİ İÇİ ÇEKİŞMELER

Kurulduğu günden beri Koray Aydın’a karşı İYİ Parti içerisinde bir önyargı olduğu biliniyor. Ümit Özdağ’ın istifa nedenlerinden en önemlisi olarak Koray Aydın ve Musavvat Dervişoğlu olarak gösterdi. Özdağ'ın istifası sonrası partide başka istifaların da geleceği iddia ediliyor.

YUSUF HALAÇOĞLU, NEVZAT BOR VE ÖZCAN YENİÇERİ İSTİFA ETMİŞTİ

İYİ Parti kurucu üyeleri Nevzat Bor, Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu 12 Ağustos’ta yapılacak olağanüstü kurultay öncesi görevlerinden ve partilerinden istifa ettiklerini açıklamışlardı. Yusuf Halaçoğlu, basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Sergilenen tavırlar Kurultay'da bir şekilde değişimin olmayacağını göstermektedir. Ben veya bir kişi üzerine oturan bir siyasi harekete karşı verdiğimiz mücadelenin aynının tekrarlandığını görmek bizi son derece üzmüştür. Bu sebeple böyle bir siyasi anlayış içinde olumlu bir sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağına karar vermiş bulunuyoruz ve gerek partideki tüm görevlerimizden, gerekse İYİ Parti'den istifa ediyoruz" demişti.

İYİ PARTİ KURUCULARINDAN YENİÇERİ: HDP İLE İTTİFAK İHANETTİR

Öte yandan, İYİ Parti kurucularından Prof. Dr. Özcan Yeniçeri yerel seçimler öncesi Meral Akşener’in milliyetçi bir duruşunun olmadığının altını çizerek, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ittifakı vatana ihanet olarak gördüğünü söyledi.

İYİ Parti kurucularından Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, ittifak ortağı olarak Tunç Soyer ve Alper Taş’ın desteklenmesine sert tepki gösterdi. 24 Haziran seçimlerinin ardından Meral Akşener’in politikalarını eleştirerek İYİ Parti’den istifa eden Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, partinin durumu ve kurulan ittifaklarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

PKK’NIN UZANTISI HDP İLE İTTİFAK VATANA İHANETTİR

Diriliş Postası’ndan Sabri İşbilen’in haberine göre, HDP’nin meşru bir siyasi parti olmadığını ve derhal kapatılması gerektiğini ifade eden Yençeri, terör örgütünün siyasi uzantısı ile ittifakın vatana ihanet olduğuna dikkat çekerek, “HDP kapatılması gereken bir partidir. HDP, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tanımayan, bölmeye çalışan, PKK sizi tükürüğüyle boğar diyen, sırtımızı YPG’ye, PYD’ye dayadık diyen, buradan defolup gideceksiniz diyen bir projedir.

Nasıl Batasuna partisi kapatıldıysa, bunun da kapatılması lazım. HDP, hiç bir siyasi hareket faydası olan bir parti değil. Ben HDP’nin yanıdan geçen, nefesini alan, ona göz kırpan hareketleri ülkeye ihanet olarak görüyorum” dedi.

BİRAZCIK ONA BİRAZCIK BUNA GÖZ KIRPAN SİYASET OLMAZ

İYİ Parti’nin milliyetçi bir siyaset yapmadığını, istifasının ana nedeninin de b olduğunu belirten Yeniçeri, “İyi Parti’nin temel bir açmazı var oda şu; CHP ile işbirliği yaparken, CHP aynı zamanda kendi içerisinde MHP’nin katline ferman eden Soyer’in oğlunu İzmir’de desteklemek zorunda kaldı. HDP’nin belirleyici olduğu yerlerde oraya göz kırpan adayları koyuyorlar.

Halbuki Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür, siyasette bir bütün olmak zorundadır. Siyasetin yattığı toprak, tuttuğu bayrak, döndüğü kıble belli olması lazım. Azıcık ona, birazcık buna göz kırpan bir siyasete, biz Türk milletinin siyaseti olarak bakamayız. O bakımdan tüm kriminal unsurların yer aldığı hareketle de işbirliği yapılması doğru değil. Eğer orada, biz milli ve milliyetçi duruşu yeteri kadar temin edebileceğimizi bilseydik, zaten ben kendim istifa etmezdim” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum