İyi Parti karıştı! Hedefte Koray Aydın var

İyi Parti karıştı! Hedefte Koray Aydın var

Meral Akşener’in kurucusu olduğu İyi Parti’de ortalık yine karıştı. İşte haberin ayrıntıları;

İYİ Parti Genel Merkezi’nde yaşanan kavganın ardından kurultaya sayılı günler kala işler iyice karıştı.

Kavganın aktörlerinden Mersin Kurucu İl Başkanı Fevzi Karaca koltuğunu kaybederken, teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın da yetkileri tartışmaya açıldı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 10 Aralık’ta kurultaya kurucular kurulu üyeleri ile gitme kararı aldı. Olası erken genel seçime girebilmek için böyle bir karar aldığını açıklayan Akşener, kurultayın da parti genel merkezinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Parti genel merkezinde hafta sonunda gerçekleştirilecek kurultaya sınırlı sayıda partilinin davet edilmesi de kararlaştırıldı. Kurucu üye Cevher Cevheri’nin istifası sonrasında kurultayın 199 kişi ile yapılması planlandığı bildirildi.

AYDIN SIKINTILI

Kurultaya giderken, en büyük sıkıntıyı ise İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın yaşadığı ortaya çıktı. Mersin Kurucu İl Başkanı Fevzi Karaca ile yaşanan kavganın ardından, muhaliflerin oklarını bu isme çevirdikleri ve kelle istedikleri öğrenildi. Kurultaya teşkilatlanmadan sorumlu  Genel Başkan Yardımcısı olarak giden Koray Aydın’ın ya yetkilerinin sınırlandırılacağı ya da görev değişikliği seçeneği ile karşı karşıya kaldığı kaydedildi.

Öte yandan koltuğunu kaybeden Mersin Kurucu İl Başkanı Fevzi Karaca, her ne kadar kavganın yumruklaşma düzeyine gelmediğini iddia etse de, parti kulislerinde içerde yaşanan olayların dışarıya taşmaması yönündeki hassasiyetten kaynaklı bir açıklama olduğu değerlendirildi.

ÖZDAĞ-DERVİŞOĞLU YAKINLAŞMASI

İyi Parti GİK ve Başkanlık Divanı üyelerinin belirlenmesi yeni ittifakları da beraberinde getirdi. Başlangıçta Koray Aydın ile hareket eden Musavvat Dervişoğlu birden saf değiştirdi. Koray Aydın ile arasına mesafe koyan Dervişoğlu, kurultaya doğru Ümit Özdağ ile yakınlaştı.

İkilinin yakınlaşmasının özellikle Başkanlık Divanı üyelerinin belirlenmesinde de etkili olacağı ifade edildi. Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun ile MHP Ankara eski Milletvekili Özcan Yeniçerinin Başkanlık Divanı’nda yeni koltuk sahibi isimler olacakları konuşulurken, formül olarak da üye sayısının artırılmasının bulunduğu ifade edildi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler

Kaynak:avazturk.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum