İmamoğlu'nun Yunan aşkı Vefa gösteriyor!   

İmamoğlu'nun Yunan aşkı Vefa gösteriyor!   

31 Mart seçimleri itiraz süreci devam ederken Yunanistan'ın en çok ziyaret edilen haber sitesi tarafından 'İstanbul'u kazanan Yunan' başlığı ile tartışmalar ortaya çıkmıştı. Yunan medyasının İmamoğlu hayranlığı boşuna değilmiş. 

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun seçim itirazları sürecinde Thema News adlı Yunanistan'ın en çok ziyaret edilen haber sitesi 'İstanbul'u kazana Yunanlı' başlığı ile CHP adayını haberleştirdi. Yunan medyasının Ekrem İmamoğlu'na ilgisinin boşuna olmadığı ortaya çıktı. 

İmamoğlu Beylikdüzü Belediye Başkanı iken Yunanistan Eski Başbakanı Papandreu'yu 'Vefa ödülleri' töreni için özel konuk olarak ağırladığı ve yine İmamoğlu 1922 yılında mübadele sonucu Yunanista’a göç eden Rum mübadilleri, Beylikdüzü’nde ağırladığı ortaya çıktı. 

Türkiye'ye yapılan 31 Mart seçimlerinin en çok tartışılan ismi haline gelen CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun tam bir Yunan hayranı olduğu ortaya çıktı. 

YUNANİSTAN'IN ESKİ BAŞBAKANINI 'VEFA' ONUR KONUĞU YAPTILAR 

Geçen sene Ocak ayında Beylikdüzü Belediye Başkanı görevini sürdüren Ekrem İmamoğlu, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen "2. Vefa Ödülleri" törenine katılmak için Beylikdüzü’ne davet edilen Yunanistan eski Başbakanı Yorgo Papandreu ve beraberindeki heyeti ağırladığı ortaya çıktı. 

imamoglu-baspiskopos11.jpg

YUNANİSTAN ESKİ BAŞBAKANINA BÜYÜK İLGİ

Yorgo Papandreu ve ekibini; Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP eski Milletvekili Umut Oran'ın da karşıladığı ziyarette, Papandreu, kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı Başkan İmamoğlu’na teşekkür etti. 

Kendisini Beylikdüzü’nde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Ekrem İmamoğlu da Papandreu’ya, Beylikdüzü ilçesi ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

imamoglu-baspiskopos22.jpg

ESKİ YUNANİSTAN BAŞBAKANI NEDEN İLÇEYE DAVET EDİLİR? 

Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ziyaretin anısına, Papandreu’ya plaket takdiminde bulundu ve özel olarak hazırlanmış Atatürk takvimi hediye etti. Konuklar, Beylikdüzü Başkanlık makamındaki hatıra fotoğrafı çekiminin ardından, İmamoğlu ile Yaşam Vadisi’nde ve Yaşam Sanat Atölyeleri’nde incelemelerde bulundu. 

papandreu-imamaoglu6.jpg

Eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu Türkiye'de bir ilçe belediye başkanını neden ziyaret eder? Veya, Türkiye'de bir ilçe belediye başkanı neden eski Yunanistan başbakanını 2018 yılında ilçeye davet eder? 

YUNANİSTAN'A GÖÇ EDEN RUMLARI AĞIRLADI  

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haziran ayı 2015 yılında 1922 yılında mübadele sonucu Yunanista’a göç eden Rum mübadilleri, Beylikdüzü’nde ağırladığı ortaya çıktı. 

Rumları ağırlayan Ekrem İmamoğlu'nu makamda ziyaret eden İstanbul Rum Patriği I. Bartholomeos da Rum göçmenlerle birlikte Güpınar’daki tarihi çeşmede düzenlenen dini töreni yönetti.

imamoglu-rum1.jpg

1922 yılında yaşanan nüfus mübadelesi sonucu Gürpınar’daki yerleşkelerini bırakarak Yunanistan’ın Yeniçe köyüne yerleşen Rumları ve Gürpınarlılar Göçmenler Derneği üyelerini ağırlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kardeş belediye girişimi için de yoğun bir çaba yürüteceklerini belirtti. 

PATRİK 1. BARTHOLOMEOS BEYLİKDÜZÜ’NE GELDİ

Rumlara karşı ilgiden dolayı ilçeye gelen İstanbul Rum Patriği I. Bartholomeos’u Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Rum misafirler birlikte karşıladı. Belediye Makamında ağırlanan Patrik I. Bartholomeos, Başkan İmamoğlu’nun ricası ile anı defterine Beylikdüzü Belediyesi’nin gösterdiği misafirperverlikten dolayı çok memnun olduklarını, tüm halkların karşılıklı saygı ve sevgi içinde yaşamalarını arzu ettiklerini dilediğini yazdı. Gürpınarlılar Göçmenler Derneği Başkanı ve üyeleri Başkan Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederek Yunanistan'ın kurucusu olan Büyük İskender olarak bilinen III. Aleksandros'un küçük bir heykelini sundu, İmamoğlu da derneğe ve Patrik I. Bartholomeos’a günün anısına vazo hediye etti.

imamoglu-rum2.jpg

İMAMOĞLU: İLİŞKİLER GİDEREK DEVAM EDECEK

Başkan İmamoğlu, gerçekleşen makam buluşmasının ardından Patrik ve Rum Mübadillerle birlikte Gürpınar’daki tarihi çeşmeyi ziyaret etti. İstanbul Rum Patriği I. Bartholomeos ise çeşmenin başında Rum misafirlerin birlikte dua ettiği dini töreni yönetti. Misafirler ayrılmadan önce ilişkilerin gelişerek devam edeceğini ve burada birlikte olmaktan büyük sevinç duyduğunu ifade eden İmamoğlu, misafirleri tek tek selamlayarak otobüslerine kadar yolcu etti.
imamoglu-rum3.jpg

BEYLİKDÜZÜ'NDE MAKARİOS HEYKELİNİ YAPTIRDI 

Ekrem İmamoğlu 2017'de ise Belediye Başkanı olduğu Beylikdüzü'nde açılan bir heykelde Kıbrıs'ta yaşayan Rum Başpiskopos 3. Makarios'un da yer alması tepki çekti. Üstelik heykelin açılışını CHP lideri Kılıçdaroğlu yaptı.

beylikduzu-makarios.jpg

PEKİ 3. MAKARİOS KİMDİR?

1913-1977 yılları arasında Kıbrıs'ta yaşayan Makarios, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı olarak seçilmişti. Ancak Rum bir devlet adamı, Anayasa'da Türk toplumuna ilişkin hakların devlet düzenini dengesizliğe sürüklediğini ve bu nedenle Anayasa'nın değişeceğini açıklayınca Türkler buna tepki gösterdi.

Rumlar da bunun üzerine Türklere saldırdı ve tarihe "Kanlı Noel Olayları" (1963) olarak geçen saldırıların ardından Türk Hükümeti, Rumların bu saldırılarını savaş olarak kabul etti ve adaya askeri müdahale düzenledi.

YUNANLILARDAN CHP'Lİ İMAMOĞLU'NA BÜYÜK İLGİ 

31 Mart seçimlerine itiraz sürecinde Yunan medyası CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu 'İstanbul'u fetheden Yunan' diye tanıttı. Kimi Yunan internet siteleri İmamoğlu'nu "Pontus kökenli bir Rum" olarak anlatırken ve Yunanistan'ın en çok ziyaret edilen haber sitesi "İstanbul'u fetheden Yunan" başlığıyla manşetlerine taşıdı.

yunanmedya1.jpg

Yunanistan'da yayın yapan Thema News isimli gazete CHP-İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ekrem İmamoğlu'nun "İstanbul'u fetheden Türk" başlığı ile manşete taşıdı.

31 Mart'ta usulsüzlük iddiaları nedeniyle itiraz sürecinde oyların sayılmasına devam edilirken "seçimi kazandım" algısı yapan Ekrem İmamoğlu'na Yunan basınından da tam destek geldi. 

Yunan medyasında, "Yeni seçilen Konstantinopolis Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu" olarak tanıtılan haberde, İmamoğlu'ndan "Pontus kökenli bir Rum" olarak bahsedildi.

İSTANBUL'U FETHEDEN YUNAN

1453'te Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilmesiyle kaybettikleri İstanbul'u HDP ve İYİ Parti'nin çatı partisi CHP adayı İmamoğlu sayesinde yeniden aldıklarını söyleyen Yunanlar, "İstanbul'u fetheden Yunan" diyerek methiyeler dizdi.

yunanmedya2.jpg

İSTANBUL'UN YENİ BAŞKANI BİR PONTUS

İmamoğlu hakkında Yunan sitelerinde yer alan haberlerden bir diğeri ise 31 Mart sonrasında "Ayasofya'nın intikamı" başlığını atarken İngilizce yayın yapan bir başka Yunan haber sitesi Keeptalkingreece ise Yunanistan'nın kuzey batısında yer alan Giannitsa kentini ziyaret eden Ekrem İmamoğlu'nun Pontus dansı yaptığı ve Yunanca konuştuğu bir video paylaşmış ve "İstanbul’un yeni başkanı bir Pontus" ifadelerini kullanmıştı.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.