İYİ Parti'de bir garip durum! İstanbul Teşkilatı neden kapanıyor?

İYİ Parti'de bir garip durum! İstanbul Teşkilatı neden kapanıyor?

İstanbul’daki tüm üyelikleri ve delegelikleri yenilemek isteyen İYİ Parti Genel Merkezi, İstanbul İl Başkanlığı’nı önce kapatacak, sonra da yeniden kuracak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerden sonra kongrelerimiz olacak açıklamasını yapmıştı. Bu kapsamda özellikle İstanbul İl Başkanlığı’nda hummalı kulis çalışmalarının başladığı öğrenildi.

İYİ Parti Tüzüğü ve Siyasi Partiler Kanunu’na uygun sadece il başkanlığının olduğu İstanbul’da, diğer bütün ilçeler şu anda geçersiz olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

45 günlük yetki belgeleri yenilenmek suretiyle, kanuna aykırı görev süreleri uzatılan ilçe başkanlıklarına olağanüstü genel kurul için çalışma yapma talimatı verildi.

ÇAREYİ İL VE İLÇELERİN KAPATILIP YENİDEN AÇILMASINDA BULDULAR

Olağanüstü genel kurulda il ve ilçe delegelerini de değiştirmeyi hedefleyen İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu’ya, bunun kanunen mümkün olmadığı, olağanüstü genel kurula sadece mevcut yapıyla gidilebileceği aktarıldı.

Delege yapısını kendi taraftarlarıyla yapılandırmak isteyen Kavuncu da çareyi il ve ilçelerin kapatılıp tekrardan açılmasında buldu.

İYİ PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATI YENİDEN YAPILANDIRILACAK

Daha önce Maltepe İlçesi’nde olduğu gibi ilçe teşkilatları tamamen kapanacak ancak il delegelikleri olduğu için bu kez il teşkilatı da kapatılacak, sonrasında ise yeni yetkilendirme belgesi, yeniden üye ve delege yazılmasıyla İYİ Parti İstanbul teşkilatı tekrardan yapılandırılacak.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıklarının bu planı gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bu süreçte sadece İstanbul’daki genel merkez kurucularının üyelikleri ve delegelikleri değişmeyecek, diğer tüm üyelikler ve delegelikler de sıfırlanacak.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.