İYİ Parti’de şok görevden alma: Sen misin fotoğraf çektiren!

İYİ Parti’de şok görevden alma: Sen misin fotoğraf çektiren!

HDP’nin desteklediği CHP ile ittifak yapan ve hiç bir il belediyesi kazanamayan İYİ Parti’de Ümit Özdağ’ın istifa etmesinin ardından bir skandal gelişme daha...

Kurulduğu günden bu yana parti içi tartışmalar yaşayan İyi Parti’de sorunlar bitmiyor. Partinin 24 Haziran’da yapılan Genel Seçimlerin ardından yerel seçimlerden de başarıyla çıkamaması parti içindeki ertelenen tartışmaları gün yüzüne çıkartıyor.

SEN MİSİN FOTOĞRAF ÇEKTİREN!

Parti merkezi ve teşkilatlarda yaşanan istifa ve görevden almalar gençlik kollarında da devam ediyor. Kuruluştan bir sene geçmeden üçüncü Gençlik Kolları Genel Başkanıyla çalışan İyi Parti’de seçim sonrası gençlik içinde Genel Başkan adayları ve tartışmaları da ortaya çıkmaya başladı. Genel Başkan adaylığı için ismi geçenlerden İyi Parti İstanbul İl Kurucu Üyesi Özgü Aşkın ile çekildiği fotoğrafı paylaşan Bakırköy Gençlik Kolu Başkanı Harun Karabulut aynı gün görevden alındı. Görevden alınma kararını Bakırköy İlçe Başkanlığından yaptığı paylaşımla İyi Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Burak Çakıroğlu duyurdu. Çakıroğlu, “Bakırköy ilçemizde yaptığımız toplantı sonucu mevcut ilçe başkanımız ile bu yolda yürüyemeyeceğimiz belli olmuştur. Gençlik kolları bu partinin kolonlarıdır bilincini esas alıp, twitterdan haddine düşmeyen paylaşımlar yapmak yerine çalışan gençlerimiz ile yola devam edeceğiz” diye yazdı.

Gelen tepkiler üzerine sosyal medyadan açıklama yapan Çakıroğlu, görevden alma kararının kendisine ait olduğunu, Karabulut’un toplantılara mazaretsiz katılmadığını, Ankara’ya düzenlenen ziyarette ekibini yönetemediği ve gözaltına alındığında kendilerine haber vermediğini yazdı.

iyi-007.jpg

GÖREVDEN ALAN GENEL MERKEZ

Görevden alınan Karabulut, karara tepki gösterdi. Çakıroğlu’nun gerekçelerine de cevap veren Karabulut, partinin kuruluşundan beri çalıştığını, görevden alınmasının asıl nedeninin Özgü Aşkın’ı desteklemesi olduğunu söyledi. Karabulut, görevden alma kararını İstanbul’un değil, Gençlik Kolları Genel Merkezinin aldığını iddia etti. Karabulut’un istifasına tepki gösteren Aşkın, kararın antidemokratik olduğunu, MHP’de karşı çıktıkları antidemokratik uygulamaların İyi Parti’de de yaşandığını, kendilerine hakaretler edildiğini belirtti. Kararın parti tüzüğüne aykırı olduğunu ifade eden Aşkın, “Farklı kişilerin yönetime talip olmasını istemiyorlar. Genel Başkan Meral Akşener’in de buna müsade edeceğini sanmıyorum. İlçe başkanının görevden alınması da tüzüğe aykırı bir davranıştır” dedi.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.