‘Meral Abla’ lakaplı Akşener’e yeni ünvan Evlad-ı Fatihan

‘Meral Abla’ lakaplı Akşener’e yeni ünvan Evlad-ı Fatihan

MHP’yi bölemeyince FETÖ’nün kurdurduğu iddiaları halen devam eden ‘Meral Abla’ lakaplı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e İstanbul’da HDP ile birlikte ittifakın neticesi olarak yeni ünvan geldi.

Yerel seçimlere ilk kez ittifakla giden Türkiye’de AK Parti ortak olduğu MHP ile Cumhur İttifakı adında seçimlere katılırken CHP-İYİ Parti ittifakına ise PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin tam destek verme projesinin mimari ise FETÖ olduğu iddia edildi.

AK Parti ile sorun yaşadığı 2011 yılında MHP’yi ele geçirmeye çalışan FETÖ bundan başarılı olamayınca, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a kurduğu kaset şantajını hayata geçirdi. Ancak buna rağmen de MHP’yi ele geçiremeyen FETÖ partide yeni başkan arayışında önemli bir isim keşfetti. Meral Akşener ile anlayan FETÖ bu girişimde de başarılı olamayınca partileşme yoluna gitti.

FETÖ MECBUREN PARTİLEŞME YOLUNA GİTTİ

AK Parti tarafından artık dışlanmaya başlayınca MHP’yide ele geçiremeyen FETÖ iddialara göre Meral Akşener’e parti kurdurttu. FETÖ bu partinin adını da kendilerinin bir ‘cemaat’ değil ‘İyilik harekatı’ olarak adlandıran FETÖ bundan yaralanarak partinin adını da İYİ olarak belirlendiği konuşuldu. Bunun üzerine parti kurulurken ve kurulduktan sonra da Meral Akşener’i genel başkan olarak getirilen İYİ Parti’nin bir FETÖ projesi olduğu aylarca konuşuldu.

Meral Akşener’i bir partinin genel başkanlığa getiren FETÖ iktidara karşı mücadelesini 15 Temmuz’dan hemen sonra birbirlerini savunan CHP ile İYİ Parti’yi bir araya getirdi. Ancak bu birliktelik de seçim sonuçlarında mevcut iktidar partisi ve sonradan birlikte hareket eden AK Parti ve MHP’nin gerisinde kaldı.

FETÖ PKK’NIN UZANTISI HDP’Yİ DE İŞBİRLİĞİNE DAHİL ETTİ

FETÖ bu nedenle bu iş birliğine ‘Ortak sorunlar’ gerekçesiyle PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi de dahil etti. Bu üçlü ittifaka ayrıca Saadet Partisi ve Demokrat Parti’de destekledi. Ancak PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi hiçbir zaman açıktan ittifak yaptıkları açıklanmadı. Ancak buna rağmen 24 Haziran’da son milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP-İYİ Parti HDP birleşeni yine istedikleri oranı yakalayamadı. Bu nedenle 31 Mart yerel seçimlerinde yeni bir hamle yapan FETÖ, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye CHP-İYİ Parti ittifakına tam destek çağrısı yaptı.

Böylece CHP-İYİ Parti ve PKK’nın siyasi uzantısı HDP büyükşehirlerde ve bir çok ilde ittifak yaptı. Tabi yine HDP’yi ittifak dışı göstermek isteseler de HDP’nin eş genel başkanı Sezai Temelli seçim öncesi bu ittifakı açıkça itiraf etti.

“MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU BİLECEK Kİ…”

HDP’li Sezai Temelli ittifakı ilan ederken seçim sonrası haklarını da alacaklarına dair şu açıklamayı yaptı, “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır."

CHP-İYİ PARTİ + PKK + HDP’NİN İSTANBUL KAZANIMI

Seçime resmiyette CHP-İYİ Parti’nin ittifakı gibi görünen Millet İttifakı adaylarına oy verilmesi için PKK, FETÖ ve HDP’den defalarca oy verme çağrısı yapıldı. Önce terör suçundan cezaevinde olan HDP’li Selahattin Demirtaş, “Doğu’da kürdistan kazanacak, batıda ise AK Parti ve MHP’ye kaybettireceğiz” diyerek seçimde nasıl oy kullanacaklarını anlattı. Demirtaş tam 3 defa yaptığı çağrıda AK Parti ve MHP karşısında olan CHP-İYİ Parti adaylarına oy verilmesini istedi.

FETÖ’DEN TAM DESTEK

Seçimlere 10 gün kala FETÖ sözcüsü eski Zaman gazetesi yayın yönetmeni firari Ekrem Duman’lıdan videolu bir çağrı geldi. Dumanlı AK Parti ve MHP’yi ağır şekilde eleştirirken, Selahattin Demirtaş’ın mağdur olduğunu, CHP ve İYİ Parti genel başkanlarının tehdit altında olduğunu belirtirken CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş hakkında da övücü laflar etti. Dumanlı AK Parti ve MHP’nin ülke yönetiminden gitmesi için bunlara oy verilmemesi ve rakipleri olan CHP-İYİ Parti adaylarına oy vererek bunun ‘kurtuluş yolu’ olarak gördüğünü açıkladı.

PKK’DAN DESTEK ÇAĞRISI

Seçimlere 3 gün kala ise PKK elebaşı Murat Karayılan bir açıklama yaptı. Karayılan AKP Parti ve MHP’ye oy verilmemesi ve bu iki partiden kurtulmak için rakipleri olan CHP-İYİ Parti adaylarına oy verilmesini istedi. Karayılan eğer CHP-İYİ Parti adaylarına içi sinmediği halde ise hiç oy kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Tüm bu çağrılar CHP, İYİ Parti, FETÖ, PKK ve HDP tabanını bir araya getirdi. Böylece İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı büyükşehirlerde CHP adayı oylarını rakiplerine göre artırdı.

FETÖ projesi olarak görülen İYİ Parti’nin seçimlerde İstanbul’da istenen başarının yakalanması nedeniyle Meral Akşener’e yeni bir unvan geldi. FETÖ içinde ‘Meral Abla’ olarak lakabı bulunan Meral Akşener’e daha öncede dillendirilen yeni ünvanı bizzat FETÖ elebaşı Fettullah Gülen tarafından verildiği iddia edildi.

AKŞENER’İN YENİ ÜNVANINI DANIŞMANI AÇIKLADI

‘Meral Abla’ lakaplı Akşener’in İstanbul kazanımında en önemli rol oynadığı için Akşener’e verilen yeni ünvanı danışmanı tarafından açıklandı. PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte iyi Parti’nin desteği ile CHP’nin İstanbul’da oylarının rakibine göre fazla çıkmasıyla İstanbul’un adeta ikinci bir fetih olarak gören haçlı maşası FETÖ elebaşı Fettullah Gülen buna atıfla Akşener’e ‘Evlad-ı Fatihan’ ünvanını layık gördüğü iddia edildi.

Aynı zamanda Yeniçağ gazetesi yazarı olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanı Murat İde köşe yazısında Türk siyasetine sıkıştığı sarmalda nefes aldıran kişinin Meral Akşener olduğunu iddia etti. İde Akşener’in yeni ünvanını ‘Bazılarının hazırladığı adıyla’ diye duyurdu.

‘Bir şarkıdır ‘İYİ’ler’ başlığıyla kaleme aldığı köşe yazısında Murat İde, Meral Akşener’e verilen ünvanı, “Ya da bazılarının hatırladığı adıyla, “Evlad-ı Fatihan..” diye açıkladı. İşte İde’nin ‘bazılarının’ dediği kişinin FETÖ elebaşı Fettullah Gülen olduğu iddia edildi.

Murat İde köşesinde ki ilgili bölümde, “Evlad-ı Fatihan derler, adı Meral. Kim ne derse desin, Türk siyasetine sıkıştığı sarmalda nefes aldıran kişidir Meral Akşener” dedi.

DAHA ÖNCE ‘MERAL ABLA’ ÜNVANI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Hakkındaki FETÖ davası için hakim karşısına çıkan Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk, Bora Erdem’in kendisine, 2013-2014’lü yıllarda Meral Akşener’in MHP’nin başına geçeceğini söylediğini belirterek, “Bora, Meral Akşener’den ‘Meral abla’ diye bahsederdi” dedi

AKŞENER’İN MUTLAKA MHP’NİN BAŞINA GEÇMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORDU

Burcu Kalkan Oğuztürk, Bora Erdem ile görüşürken Meral Akşener’i övücü konuşmalar yapmasının dikkatini çektiğini söyledi. Oğuztürk şunları kaydetti: "Bora konuşmalarında Meral Akşener’in mutlaka MHP'nin başına geçmesi gerektiğini söylüyordu. 

MERAL AKŞENER’DEN ‘MERAL ABLA’ DİYE BAHSEDERDİ

Bora, Meral Akşener’den'Meral abla' diye bahsediyordu. Meral Akşener ile aralarında bir samimiyet olduğu hissediliyordu. Durduk yerde 'Meral abla' diyordu. Ben de aralarında bir görüşme ve samimi bir diyalog olduğunu düşündüm."

DÖNEMİN ‘KARANLIK ÇAĞI’ DENİLEN DÖNEMİ KAPATMIŞTI

Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethetmesiyle dönemin ‘Orta Çağ karanlığı’ diye adlandırılan Orta Çağı kapatmıştı. Haçlının ülkemizdeki devlet içinde çöreklenen FETÖ elebaşının önderliğindeki hain yapının, PKK’nın siyasi uzantısı PKK ile birlikte, tabanının önemli bir kısmının Türk Milliyetçilerinin oluşturduğu İYİ Parti’nin desteği ile CHP’nin İstanbul’da rakibine karşı oylarının çoğunluk sağlamasını İstanbul’un yeniden fethedilmesi yada el değiştirmesi olarak gördüğü ortaya çıktı.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.