Jet Fadıl kendi rekorunu kırdı! Profesörü peygamber torunuyum diye kandırdı

Jet Fadıl kendi rekorunu kırdı! Profesörü peygamber torunuyum diye kandırdı

Daha önce, “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan 2442 yıl hapsi istenirken tahliye edilen Fadıl Akgündüz’ün, Profesör Doktor Ali Bayram’ı ‘peygamber torunuyum’ diyerek kandırdığı ortaya çıktı.

İstanbul Bayrampaşa’daki Caprice Gold ve Maldivler’deki Caprice Maldivler adlı projelerinde, devremülk satışı yapılan, 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan ‘Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz ve yakınlarının yargılanmasına devam edildi. 

'PEYGAMBER TORUNUYUM' DİYE KANDIRDI!

Sözcü Gazetesi’nden Ümit Türk’ün haberine göre; müştekiler arasında yer alan kardiyoloji uzmanı Profesör Doktor Ali Bayram, Caprice Gold’dan şahsına ait arsa ve yazlığa karşılık 825 bin lira karşılığında 4 adet devre mülk adlığını, 16 ay boyunca da kendisine kira geliri ödemesi yapıldığını açıkladı. Fadıl Akgündüz ile yüz yüze görüştüğünü belirten profesör, Fadıl Akgündüz’ün ‘peygamber torunuyum’ sözüne inanmakla hata ettiğini söyledi ve “Bir Müslümanın peygamberi istismar edeceğini hiç düşünmemiştim” ifadelerini kullandı.

Profesör Doktor Ali Bayram ayrıca, sözleşme imzaladıkları dönemde şirketin gösterdiği kişilere vekalet verdiğini, bu kişilerin de o dönem 825 bin lira olan arazi ve yazlığı tapuda 80 bin lira yani ‘bin kat’ düşük göstererek satış yaptıklarını belirtti. Bayram, bu durumu araştıran maliyecilerin yapılan usulsüzlüğü tespit ederek satışı kendisinin yapmamasına rağmen şahsına ceza geldiğini aktardı.

FADIL AKGÜNDÜZ’DEN YANIT

Müşteki beyanlara karşı cevabı sorulan Fadıl Akgündüz ve yeğeni Salih Obut ise suçlamalar için, “Bir diyeceğimiz yok” yanıtını verdiler.

Daha sonra söz alan müşteki avukatları, Fadıl Akgündüz’ün mağduriyetleri gidermek amacıyla tahliye edildiğini ancak sanığın mal kaçırmaya çalıştığını söyleyerek yeniden tutuklanmasını talep ettiler. Dosyaların çokluğu nedeniyle bilirkişilerin bu dava doyasını almadığını ifade eden avukatlar, sanığın hesaplarına ve al varlıklarına el konularak incelenmeye alınmasını istediler.

TUTUKLAMA TALEBİNE RET!

Mahkeme heyeti, avukatların tutuklama talebini bir kez daha reddetti. Yeni bilirkişi heyeti oluşturarak tekrar rapor aldırılmasına karar verilerek duruşma başka bir güne ertelendi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.