Kaçırıldı mı? AFAD'dan flaş kayıp Leyla açıklaması

Kaçırıldı mı? AFAD'dan flaş kayıp Leyla açıklaması

Ağrı’da kaybolan 3.5 yaşındaki Leyla Aydemir hakkında AFAD’dan flaş bir açıklama yapıldı. İşte ayrıntılar;

Ramazan Bayramı’nda kaybolan 3.5 yaşındaki Leyla Aydemir’i arama çalışmaları günlerdir devam ediyor. Henüz bir ize rastlanılmazken AFAD’dan flaş dikkat çeken bir açıklama geldi.

AFAD, kayıp Leyla Aydemir için yaptığı açıklamada kaçırılma ihtimalinin kuvvetli olduğu belirtildi.

Leyla Aydemir'i bulmak için yürütülen arama-kurtarma çalışmalarında herhangi bir belirtiye rastlamadıklarını belirten Van AFAD Birlik Müdürü Sadi Ekin, "Kaçırılma ihtimali kuvvetli" diye konuştu.

Leyla Aydemir'i bulmak için yürütülen arama-kurtarma çalışmalarında 16. güne girildi. Bölgedeki araziyi tarama faaliyetlerinin devam ettiğini kaydeden Van AFAD Birlik Müdürü Sadi Ekin, "Köy çevresi ve içinde ekiplerimizce minumum 30 kilometrekarelik bir alanda arama-kurtarma çalışması gerçekleştirildi. Leyla'ya dair hiçbir belirti yok. Kaçırılma ihtimalinin kuvvetli ihtimal olduğunu düşünüyoruz. Tabi ki bu konuyu emniyet daha iyi değerlendirecektir" şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ekin, "Bir çocuğun ayağının takılarak düşebileceği ve akıntıya kapılabileceği; dere, bataklık, kuyu gibi bütün sulu alanlarda inceleme yapıyoruz. Ağrı Valiliğinden yeni bir talimat gelene kadar köy çevresindeki arama- tarama faaliyetlerine devam edeceğiz" dedi.

İlk olarak dere kenarları, köprü altları ve sazlık alanları arayan ekipler sonuca ulaşamayınca daha sonra ikiye ayrıldı. Bir ekip tarım arazilerinde arama yaparken, AFAD ve Kızılay ekipleri köyde bulunan tüm kuyuları Ağrı Belediyesi'ne ait vidanjörle boşalttı. Ekipler boşaltılan kuyularda kürek ve dirgenlerle Leyla'yı aradı.

Kuyulardan da bir ize rastlamayan ekipler daha sonra metruk evler, tandırlık ve ahırları 'Mavi' isimli köpekle aradı ancak herhangi bir sonuç elde edilemedi.

leyla-yeni1.jpgleyla-yeni2.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.