Kadın futbolcular isyan etti: 'Takıma girebilmek için cinsel ilişki şart'

Kadın futbolcular isyan etti: 'Takıma girebilmek için cinsel ilişki şart'

Üst düzey bir spor yöneticisi kadın futbolcularla ilgili skandal bir gerçeği gün yüzüne çıkardı.

Afganistan'ın üst düzey spor yöneticilerinden biri sahaya çıkan kadın futbolcularla ilgili skandal bir gerçeği gün yüzüne çıkardı.

Tüm itirazları göze alarak sahaya çıkan kadın futbolcuların cinsel istismara maruz kaldığını söyleyen üst düzey spor yöneticisinin açıklamalarının ardından FIFA da iddiaları soruşturacağını açıkladı.

Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Afgan Devlet Başkanı Eşref Gani, suçlamaların tüm ülkeyi şoke ettiğini belirterek "Suçlamalar halkımızın çocuklarını ve kızlarını spora göndermesinin önüne geçecek olsa da acilen ve kapsamlı bir şekilde harekete geçmemiz lazım" dedi.

Danimarkalı spor firması Hummel, iddiaların merkezi niteliğindeki Afganistan Futbol Federasonu ile yaptığı sponsorluk sözleşmesinden çekildi.

Futbol federasyonu ise tüm bu suçlamaları reddetti.

'CİNSEL İLİŞKİ ŞARTI'

2011 yılında Danimarka'ya yerleşen ve 

Afgan milli futbol takımının eski kaptan olan Khalida Popal de koçların ve federasyon görevlilerinin oyunculara fiziksel ve cinsel taciz uyguladığını belirtti.

Popal, 'Federasyon yetkilileri kızlara kendileriyle cinsel ilişkiye girmeleri halinde takıma alınacaklarını ve ödeme yapılacağını söylüyor.' diye de sözlerine ekledi.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.