Kahraman, kadınları sahneden indirdi! Bu düşmanlık neden?

Kahraman, kadınları sahneden indirdi! Bu düşmanlık neden?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, kadın oyuncuları sahneden indirdi. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları;

Devlet Tiyatrosunda Meclis Başkanı İsmail Kahraman rüzgarı esiyor! Başkan Kahraman, Devlet Tiyatroları'nın 3 gün provasını yaptığı gösteriye 1 saat kala kadın oyuncuların sahneye çıkmasını engelledi.

TBMM Çanakkale Şehitlerini anma etkinliğinde, Devlet Tiyatroları'nın 3 gün provasını yaptığı gösteriye 1 saat kala, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın da katılacağı gösteride kadın oyuncuların sahneye çıkması engellendi.

Kararın Meclis Başkanı Kahraman'ın talebiyle alındığı belirtildi. Kadın oyunculara ancak seyirci koltuklarının yanındaki koridora inen basamaklar layık görüldü.

Kadın oyuncuların sahneden indirilme kararıyla, gösteriye 1 saat kala sahne düzeni tamamen değiştirilmek zorunda bırakıldı. Kadın oyuncular da tüm sözlerini merdivende söylemek zorunda kaldı.

Karara tepki gösteren oyuncular yaptıkları açıklamada “İyi bilinmelidir ki sanat, -cinsiyeti ne olursa olsun- sanatçı ve en önemlisi başta Çanakkale'nin ve tarihimizin kadın şehitleri, şehit eşleri yüz karası değil gurur kaynağıdır. Ne gösteriden ne de tarihten silinemez, çıkarılamaz ve asla yeri sahneden uzak bir merdiven kenarı olamaz. Bu muamele değerlerimizi yaşatan sanata, tarihe ve bütünlüğümüze müdahaledir” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Atilla Kılıç, sosyal medya hesabından yaşananları şöyle anlattı:

sanatmanset.jpg

"TBMM'deki şehitleri anma gösterisinde, İsmail Kahraman, kadın oyuncuların sahneye çıkmasını istemedi, engelledi."

sanat1-001.jpgsanat2-001.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.