Kalkınma Bankası da Erdoğan'a bağlandı!

Kalkınma Bankası da Erdoğan'a bağlandı!

AK Parti'nin hazırladığı yasa teklifine göre Türkiye Kalkınma Bankası; doğrudan Saray’a bağlanacak, Bankacılık Kanunu’na göre davranmak zorunda olmayacak...

AKP Grup başkanvekilleri Naci Bostancı ve Mehmet Muş’un Türkiye Kalkınma Bankası’nın yeniden yapılandırılmasını öngören yasa teklifi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Teklifin Meclis Genel Kurulu’nda yasalaşması halinde Kalkınma Bankası;

Kanun ya da Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle görevlendirilecek. Görevlendirmeye ilişkin usul ve esaslar ve ihtiyaç duyulan kaynağın hangi kurum veya kuruluş bütçesinden karşılanacağı Cumhurbaşkanlığınca belirlenecek.
Diğer bankalar gibi mevduat toplamayacak. Vatandaşın vergileriyle oluşan bütçeden aktarılacak kaynakları Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle dilediği kişi ve şirketlere kredi olarak dağıtabilecek. Kredilerin geri dönüşünü de tamamen kendi belirlediği kurallara göre işletecek.

Vadesinde ödenmeyen kredileri, tıpkı taksitleri zamanında ödenmiş krediler gibi risksiz grupta değerlendirebilecek, karşılık ayırmayacak, ek teminat istemeyebilecek; hatta kredisini ödememiş şirketlere ilave kredi bile verebilecek.
Banka, geri ödenmeyen kredileri düzenleyen Bankacılık Kanunu’nun 53. maddesi 1. fıkrasına tabi olmayacak. Böylece kredilerin risk durumuna göre sınıflandırılması, izlenmesi, karşılık oranlarının belirlenmesi ve ek teminata ilişkin usul ve esaslar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından denetlenemeyecek.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.