Kandil Operasyonu ne zaman bitecek?

Kandil Operasyonu ne zaman bitecek?

TSK’nın terör örgütü PKK’ya yönelik  başlattığı Kandil Operasyonu ne zaman bitecek? Hükümetten konu ile ilgili flaş bir açıklama yapıldı. İşte ayrıntılar;

Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizi tehdit eden PKK terör örgütünün kökünü kurutmak ve bölgede güvenliği sağlamak için Kandil’e yönelik operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Şu ana kadar sınırın 30 kilometre ilerisine titiz bir çalışmayla ilerleyen Mehmetçik, adım adım Kandil’e yaklaşıyor. Bölgede zaman zaman ise sıcak çatışmalar yaşanıyor.

Kandil Operasyonu hakkında Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’den flaş bir açıklama yapıldı. Kandil Operasyonu’nun ne zaman sona ereceğine dair sorulara yanıt veren Bakan Canikli, “Terör bitene kadar Kandil'de kalacağız. Hedefe ulaşmadan TSK oradan dönmeyecek" diye konuştu.

İşte Bakan Canikli’nin Kandil Operasyonu hakkında yaptığı açıklamalar:

"Terörü ortadan kaldırana kadar Kuzey Irak'ta kalacağız. Hedefe ulaşmadan TSK oradan dönmeyecek. Bu süreç bir yıl önce planlandı. Operasyonu sadece Kandil olarak görmemek lazım. Teröristin olduğu her yeri kapsıyor. Bunun içinde bulunduğumuz seçim süreci ile hiçbir alakası yok. İran ile konuştuk. Onların bu konuda güçlü bir söylemi var. Bir ara birlikte yapalım dedik, henüz ilerleme yok. İranla görüşmelerimiz sürüyor. Etrafımızdaki komşu ülkelerin Irak da dahil herhangi bir itirazı yok."

"Son operasyon diğerlerinden farklı. Bir defa oradan çok ciddi olarak ülkemize bir saldırı gerçekleştiriliyor. Çok ciddi sızmalar söz konusu. Son derece dağlık bir arazi. Terörün, teröristlerin de kolayca hareket etmelerine imkan sağlayan bir yol, arazi şartları söz konusu. Arazi dağlık bir arazi. Teröristlerin kolay hareket etmelerine zemin hazırlayan bir imkan var. Terörü ortadan kaldırana kadar Kuzey Irak'ta kalacağız. Dağlık bölgeyi aştıktan sonra Irak topraklarında ciddi bir alan var. Güvenlik şeridinin orada oluşturulması gerekiyor."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.