'Kanlı Ay' tutulması başladı Türkiye'den görülecek mi?

'Kanlı Ay' tutulması başladı Türkiye'den görülecek mi?

Kanlı ay tutulması başladı. Avrupa, Afrika ve Amerika kıtalarından izlenebilen kanlı ay tutulmasıyla ilgili "Türkiye'den de görülüyor mu" sorusu yanıt buldu.

Merakla beklenen kanlı ay tutulması başladı. Tamamı 5 saat 12 dakika sürecek olan Süper Kanlı Ay Tutulması'nda tam tutulma anı ise 1 saat 2 dakika sürecek.

Ay, tutulma anında dünyaya yakın konumda olduğu için daha büyük gözükecek.

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, Dünya etrafındaki bir tam turunu yaklaşık 27 günde tamamlar ve 29.5 günde döngüsünü gerçekleştirir. Ay'ın iki döngüsü arasındaki farkları, Ay'ın, Dünya'nın ve Güneş'in Ay yörüngesi sırasında değişen göreli konumu sebebiyle ortaya çıkar. Kanlı Ay Tutulması yalnızca Ay'ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması sırasında yaşanır. Bu esnada Dünya'da Güneş'in yeni doğduğu ve battığı yerlerdeki Güneş ışıkları Ay'ın yüzeyine ulaşır.

TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Bir sonraki tutulma 02 Temmuz 2019 tarihinde Tam Güneş Tutulması olacak ancak bu tutulma Türkiye'den izlenemeyecek. Gerçekleşecek bir sonraki Ay Tutulması 16 Temmuz 2019 tarihinde olacak, tutulma Parçalı Ay Tutulması olarak gerçekleşecek ve Türkiye’den izlenebilecek.

İşte Kanlı Ay Tutulması'ndan kareler;

kanli-ay-tutulmasi-siyasetcafe.jpgkanli-ay-tutulmasi-siyasetcafe1.jpgkanli-ay-tutulmasi-siyasetcafe2.jpgkanli-ay-tutulmasi-siyasetcafe3.jpgkanli-ay-tutulmasi-siyasetcafe4.jpgkanli-ay-tutulmasi-siyasetcafe5.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.