Karada, havada ve denizde coşkulu 30 Ağustos kutlaması

Karada, havada ve denizde coşkulu 30 Ağustos kutlaması

30 Ağustos Zafer Bayramı, yurdun her yanında kutlanmaya devam ediyor. Kapadokya'dan İstanbul’a, Antalya’dan Ankara ve İzmir’e kadar birçok şehrimizde renkli görüntüler objektiflere yansıdı

30 Ağustos Zafer Bayramı yurdun her yanında coşkuyla kutlanıyor. Büyük destanın 98. yılında, sabah erken saatlerde başlayan etkinliklere çok sayıda kişi katılım sağlıyor.

 

Kapadokya bölgesinde, sıcak hava balon kalkış alanında havalanan balonların sepetine 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk'ün posteri ve Türk bayrakları asıldı. Sıcak hava balonları yerli ve yabancı turistlerle birlikte Kapadokya semalarını süsledi. Kapadokya bölgesine fotoğraf çektirmek için gelen gelin ve damatlar Atatürk posteri önünde poz verdi.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıldönümü dolayısıyla Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

 

İSTANBUL’U YÖNETENLER TAM KATILIMLA TÖRENDEYDİ

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilk tören, Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlendi. Polis ekipleri, Cumhuriyet Anıtı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunmasıyla başlayan törende İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

 

11a.jpg

 

Diyarbakır 'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü, koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen çelenk sunma töreniyle kutlandı. Diyarbakır'da Zafer Bayramı'nın 98'inci yılı, Yenişehir ilçesinde bulunan Anıtpark'ta koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen çelenk sunma töreniyle kutlandı. Törene Vali Münir Karaloğlu, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Program, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Hem Valilik hem de Büyükşehir Belediyesi adına Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanlığı adına ise 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, çelenk bıraktı. 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından program sona erdi.   

 

KONYA’DA BİSİKLETLİ KUTLAMA

Konya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen törenle kutlandı. Kentte 'Zafer için pedalla' temalı bisiklet turu gerçekleştirildi. atılımla kutlandı. Kutlama programı kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve protokol üyeleri katıldı. Çelenk sunumunun ardından 'Zafer için pedalla' temalı bisiklet turu gerçekleştirilip, şehitlik ziyaret edildi.

konya2.jpg

 

Bingöl'de Kuzey Yüzü Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü sporcuları, Bingöl-Erzurum kara yolunun 35. kilometresindeki 40 metre yükseklikteki kayalıklardan halat yardımıyla iniş yaptı. Kulüp Başkanı Ramazan Küçükhazar, gazetecilere yaptığı açıklamada, milli mücadelenin önemine işaret ederek, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamak ve şehitleri anmak amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Zonguldak'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Valilik binası önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Dört kentte de Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

 

İZMİR VE ESKİŞEHİR'DE DE COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de tören düzenlendi. Kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende meydandaki Atatürk anıtına çelenk konuldu.

 

Bursa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenle kutlandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

 

Eskişehir’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü, koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen törenle kutlandı. Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene; Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Emniyet Müdürü Engin Dinç ve askeri erkan katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunmasıyla başlayan törende Vali Erol Ayyıldız, Garnizon Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Hava Pilot Yüzbaşı Burçin Bora, 30 Ağustos Zaferi’nin Türk tarihine altın harflerle yazılan bağımsızlık mücadelesi olduğunu söyledi.

 

DENİZDE GÖRSEL ŞÖLEN

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'da turistik işletme sahipleri ve tatilciler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı gün doğumunda, denizde Türk bayrağı açıp, İzmir Marşı söyleyerek kutladı.

1a-007.jpg

Türkiye'nin 11'inci sakin kenti seçilen Erzurum'un Uzundere ilçesindeki 540 metre yüksekliğindeki uçurumdan, wingsuit base jump atlayışı yapan Cengiz Koçak, 20 saniye boyunca havada adeta bir kuş gibi süzüldü. Atlayışı boyunca 205 kilometre hıza ulaşan Koçak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı "Doğudan batıya, kuzeyden güneye, emanetin yetiştirdiğin cesur yüreklerde" ifadeleriyle kutladı.

Bolu Anıtpark Meydanı'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

 

30 Ağustos Zafer Bayramının 98'İnci yıl dönümü Gaziantep’te düzenlenen törenle kutlandı. Korona virüs tedbirleri kapsamında sınırlı katılımla gerçekleşen tören, protokolün 15 Temmuz demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediyesi Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Milletvekilleri, Askeri erkan ve kurum ve daire başkanları katıldı. Çelenk sunumunun ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından tören sona erdi.

 

COŞKU ÇANAKKALE’DE DE DEVAM ETTİ

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü ve 'Türk Silahlı Kuvvetleri Günü' düzenlenen törenle kutlandı.

canakkale-002.jpg

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tahsin Saruhan, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, siyasi partilerin temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram mesajı okundu.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.