Karadeniz’e gelen Arap turistlerin en büyük şikayeti

Karadeniz’e gelen Arap turistlerin en büyük şikayeti

Karadeniz’e son yıllarda gelen Arap turist sayısında ciddi bir artış var. Arap turistler özellikle Doğu Karadeniz’e hayran kaldılar. İşte ayrıntılar;

Doğu Karadeniz’e yaz kış demeden akın akın gelen Arap turistler son 1-2 yıl içerisinde manzarası güzel yerlerden ev de satın almaya başladılar fakat Arap turistler yıldırım çarpması ve taksicilerin çok yüksek ücret almalarından şikayetçi oldular.

Basın mensuplarıyla bir araya gelene Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi ve kuruma gelen ilginç şikayet ve başvurulardan örnekler verdi.

Malkoç, Karadeniz’e gelen Arap turistlerin en çok yıldırım çarpması ve taksicilerin yüksek ücret almalarından şikayetçi olduklarını söyledi. Malkoç, şu bilgileri verdi.

Geçen yıl Trabzon’a Suud ve Körfez ülkelerinden 300 bin Arap turist geldi. Karadeniz’de çok sayıda gayrimenkul satın alan Araplar yağmurlu havada yemyeşil doğada gezintiye çıktıklarında bazılarını yıldırım çarptı. Ombudsman’a yıldırım çarpması ve taksicilerin yüksek ücret aldıkları yönünde şikâyet gitti. Başvuru sahipleri vali, işadamları, dernekler ve İçişleri Bakanlığı ile görüştürüldü. Taksiciler, “Durak taksileri yerine yoldan çevrilen, korsan taksilere biniyorlar. Durak taksilerinin fahiş ücret almaları söz konusu olamaz” savunmasını yaptı. Yıldırım çarpması konusunda ise “Yıldırım düşmesi tabiat olayı. Buna bir şey yapamayız. Misafirlerimiz, sıcak iklimden geldikleri için yağmuru görünce dışarı çıkıyorlar. Halbuki Karadenizliler yağmurda içeri girer. Şemsiyeyle dolaştıkları için de şemsiyelerin ucu yıldırımı çekiyor. Buna dikkat edilmeli” açıklaması yapıldı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.