Kaşıkçı cinayetinde Bomba İran iddiası: 'Milyonlarca dolar harcandı...'

Kaşıkçı cinayetinde Bomba İran iddiası: 'Milyonlarca dolar harcandı...'

İran, Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin bomba bir iddia ortaya attı. İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cihangiri çok önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar;

İran Cumhurbaşkanı yardımcısı İshak Cihangiri, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda vahşice öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetine dair olay açıklamalar yaptı.

İshak Cihangiri, ABD yaptırımları ve Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili kritik açıklamalar yaptı.

Cihangiri, konuşmasında ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ın İran'a karşı psikolojik savaş başlattığını ve bunu medya üzerinden yürüttüklerini ifade ederek bu konuda bir dereceye kadar başarılı olduklarını ve insanları endişeye sevk ettiklerini ifade etti.

Bu ülkelerin Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayını İran'la bağlantılandırmak için yoğun bir çabanın içine girdiğini savunan İran Cumhurbaşkanı yardımcısı İshak Cihangiri, "ABD ve müttefiklerinin, medyanın İran aleyhine seferber edilerek propaganda yapılması ve kamuoyunun İran aleyhine yönlendirilmesi için milyonlarca dolar tahsis  ettiğini" iddia etti.

Cihangiri, bu meseleyle ilgili bazı haberlerin İngiliz basınında çıktığını kaydederek, "Diğer batı medyasının da bu konuyu gündeme getireceğinden eminiz. Bazı medya organları, dünyada bağımsız olarak nitelendiriliyor, fakat bunlar kamuoyunu İran'ın aleyhine yönlendirmektedir" açıklamasında bulundu.

"GÜVENİLİR ÜLKE OLDUĞUMUZU TÜM DÜNYA’YA GÖSTERDİK"

Yaptırımlarla ilgili olarak da İran halkının ABD'nin tek taraflı  siyasetine karşı durduğunu dile getiren Cihangiri, Washington yönetiminin,  yürüttüğü politikalar nedeniyle yalnız kaldığını, kendilerinin siyasi açıdan daha iyi bir konumda olduğunu belirterek, "Dünyaya güvenilir ülke olduğumuzu ABD'nin  de güvenilmez olduğunu gösterdik” şeklinde konuştu.

Öte yandan İshak Cihangiri, ABD yaptırımlarına karşı gerekli önlemleri aldıklarına ve mekanizmaları kurduklarına işaret ederek, devletin kasasında para olduğunu söyledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.