Kaşıkcı cinayetinde flaş gelişme! Cesedi eritilmedi, duruyor!

Kaşıkcı cinayetinde flaş gelişme! Cesedi eritilmedi, duruyor!

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin flaş gelişmeler yaşanıyor. Polise göre ceset bakın nerede… İşte haberin ayrıntıları;

Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin soruşturma ve araştırmalar devam ediyor. Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı’nın cesedi ise henüz bulunamadı.

İstanbul Emniyeti ve Savcılık ise cesedin Suudi Başkonsolosluğu’nda bulunan konutta olduğunu düşünüyor.

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girişinin ardından haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin akıbeti halen tartışılıyor. Emniyet kaynaklarına göre, Kaşıkçı’nın cesedinin asitle yok edildiğine dair bir emare yok. Cesedin halen başkonsolosluk konutunda olduğu yönünde tespitler var.

Cemal Kaşıkçı’nın hedef haline gelmesinin nedeni ise, Suudi Arabistan’da geçen yıl yolsuzluk soruşturması kapsamında Riyad’da bir otelde tutulan 50 prensin desteklediği isim olması.

72 AYRI NOKTADAN KAMERALAR İNCELENDİ

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda 2 Ekim’de öldürülen ve halen cesedine ilişkin net bir bilgi elde edilemeyen Kaşıkçı’yla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması sürüyor.

Milliyet'te yer alan habere göre; 2 Ekim’de gerçekleşen cinayet sonrası başlatılan soruşturmada, başta konsolosluk ve civarında olmak üzere İstanbul genelindeki 72 ayrı noktadan kamera kayıtları incelendi.

Konsolosluğa girdikten 2-3 saat sonra öldürülüp parçalara ayrıldığı ve konsolosluk konutuna taşındığı değerlendirilen Kaşıkçı’nın cesedinin taşınmasında kullanılan valizlerin bir daha konsolosluk konutundan çıkarılmadığı tespit edildi.

Gerek konsolosluk binası, gerekse konsolosluk konutunda yapılan kriminal inceleme ve konut içerisinde bulunan su kuyusundan ve kanalizasyondan alınan su numunelerinde herhangi bir asit ve türevi eritici kimyasala rastlayamayan ekibin kuyuyu arama ısrarı da devam ediyor.

Soruşturma için İstanbul’a gelen Suudi Başsavcı El Mücib’in kentte bulunduğu günlerde savcılık tarafından tekrar yapılan kuyuyu inceleme talebi kabul görmezken, Suudi yönetiminin “Türk yetkililerle paylaşacağız” dediği soruşturma raporunun gelmemesi durumunda ise Türk İstihbaratının elinde bulunan çok önemli birkaç delil ve bulgunun önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı öğrenildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.