Katliamdan kurtulan Türk dehşet anlarını anlattı

Katliamdan kurtulan Türk dehşet anlarını anlattı

Yeni Zelanda'da 2 camiye yönelik düzenlenen ve 49 kişinin öldüğü İslamofobik terör saldırısından yaralı olarak kurtulan Türk vatandaşı Mustafa Boztaş, terör saldırısında yaşananları anlattı.

Yeni Zelanda'da 2 camiye yönelik düzenlenen ve 49 kişinin öldüğü İslamofobik terör saldırısından yaralı olarak kurtulan Türk vatandaşı Mustafa Boztaş, terör saldırısında yaşananları Habertürk'e anlattı. Boztaş, 'Ölü taklidi yaptık, ancak saldırgan anlayınca bize de sıktı' dedi.

Mustafa Boztaş, Yeni Zelanda’da camileri hedef alan ve 49 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırılardan yaralı kurtulan iki Türk'ten birisi. Saldırı esnasında camide bulunan Boztaş dehşet dolu dakikaları anlattı.

ÖLÜ TAKLİDİ YAPTI AMA KATİL BUNU FARKETTİ

Habertürk'ten Hüseyin Şentürk'ün haberine göre, Boztaş, saldırı sırasında ölü taklidi yaptı ancak saldırgan bunu fark edince Mustafa Boztaş ve yanındakilere silahla ateş açtı. Katilin rastgele sağa sola koşturarak silah atışlarını fırsat bilen ve bacağından yaralanan Boztaş, bir pencereden kaçmayı başardı.

HOCA VAAZ VERDİĞİ DAKİKALAR GELDİ

Boztaş saldırı anını şöyle anlattı; "Cuma namazı için camiye gitmiştim. Hoca vaaz verirken sesleri duyduk. Hepimiz kaçmaya çalıştık, ama en önde kenarda sıkıştık. Bir iki kişi ölü taklidi yaptık, ancak taklit yaptığımızı anlayınca bize de sıktı. Pencereden kaçtık"

Hain saldırıdan bacağından yaralanarak kurtulan Mustafa Boztaş, ameliyata alınmayı bekliyor.

TERÖRİST SALDIRGANI UZUN SÜRE TÜRKİYE’DE YAŞAMIŞ

Öte yandan, 49 kişinin cuma namazı kılarken katledildiği terör saldırısının faili katil 17-20 Mart 2016 ve 13 Eylül-25 Ekim 2016 tarihleri arasında Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edildi.

Teröristin Türkiye'de uzun bir sure kaldığı ve Türkiye dışında Asya, Afrika ve Avrupa'da baksa ülkeleri de ziyaret ettiği öğrenildi.

Araştırmalarda, katilin Türkiye üzerinden Asya Avrupa’da üçüncü ülkelere gittiği tespiti yapılmış. Katilin Türkiye’de kaldığı süre içinde nerelere gittiği ayrıca kimlerle irtibata geçtiği inceleniyor.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.