Kazım Koyuncu’yu anma yasağı

Kazım Koyuncu’yu anma yasağı

Karadeniz Teknik Üniversitesi´nde (KTÜ) Kazım Koyuncu´nun ölüm yıl dönümünde düzenlenen anma programına rektörlük izin vermedi. Öğrenciler yasağı protesto etti. İşte ayrıntılar;

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) bir grup öğrenci, hayatını kaybeden Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu’nun ölüm yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenledi.

50 kişilik öğrenci grubunun düzenlediği program rektörlük tarafından iptal edildi. Öğrenciler kampüs içerisinde yapmayı planladıkları programa rektörlük tarafından izin verilmemesini protesto etti.

2_2731.jpg

33 yaşında hayatını kaybeden Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu için düzenlemek istedikleri anma programına rektörlük tarafından izin verilmemesine tepki gösteren öğrenci grubundan Damla Kenanoğlu, Koyuncu’nun ölümünden önce son konserini KTÜ'de verdiğini söyledi.

ktu_de_kazim_koyuncu_yasagi_h87626_65e6b.gif

Rektörün yasağına tepki gösteren öğrenci grubu adına konuşan Damla Kenanoğlu, "KTÜ’de son konserini verdiği gün olan 30 Nisan’da 'Kazım İçin' şarkılar söylemek, birçok Karadenizli sanatçının katılımıyla Kazım’ı anmak ve bir dayanışma konseri yapmak istedik. Ancak karşımızda dilekçelerimizi önce kabul edip, daha sonra bu dilekçeleri adeta yok eden ve üniversite salonlarını üniversitelilere ve Kazım’a kapatan KTÜ yönetimini bulduk. KTÜ Rektörlüğü bize salon vermemekle kalmamış, üniversitenin şenlik alanını kullanma talebimizi de reddetmiştir” dedi.

'KAZIM KARADENİZ'DİR, KARADENİZ KAZIM’DIR’

Kenanoğlu, tüm engellemelere rağmen Kazım Koyuncu’ya sahip çıkacaklarını belirterek, “KTÜ Rektörlüğü, Karadeniz’in asi çocuğunun anılmasını neden engellemektedir? Kazım Karadeniz’dir, Karadeniz Kazım’dır. Kazım Koyuncu da, onu anlatan değerler de engellemez. Tüm Trabzon halkını ve sanatçı dostlarını Kazım Koyuncu'ya sahip çıkmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Ünlü haber spikeri Fatih Portakal da, sosyal medya hesabı Twitter’dan yasağa tepki gösterdi.

2_2730.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.