Kelepçeli Sarıgün için mahalle sakinleri tepki gösterdi

Kelepçeli Sarıgün için mahalle sakinleri tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atarak saldıran Osman Sarıgün'e kelepçe takılması nedeniyle mahalle sakinleri tepki gösterdi. 

Ankara Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na saldırıya ilişkin gözaltına alınan 9 kişi arasında yer alan Osman Sarıgün'ün jandarmadaki işlemlerinin ardından kelepçe takılarak adliyeye gönderilmesine, mahalleliler tepki gösterdi.

NEDEN KELEPÇE VURULUYOR OSMAN'A?

Mahalle sakini Hüseyin Çataltepe, yaptığı açıklamada, Osman Sarıgün'ün hayatını kaybeden askerin yakını olduğunu belirterek, "Hem köylüler hem de şehit yakınları Kılıçdaroğlu'nun gelmesini hoş karşılamadı. Neden kelepçe vuruluyor Osman'a? Bunu hiç hoş karşılamıyoruz. Bu kanunen olsa da hoş değildir. İstenmeyerek gelmiştir buraya" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NUN GÖZLÜĞÜ DÜŞMÜŞ ÇOK MU?"

Mahalle sakinlerinden Hamza Yanık da "Anarşistler bizlere, askerlerimize tabanca çekiyor da Kılıçdaroğlu'nun gözlüğü düşmüş çok mu?" dedi.

"OSMAN AMCAYA YAPILANI KINIYORUZ"

Yine İbrahim Başdan ise Sarıgün'ün galeyana gelerek tepki gösterdiğini söyleyerek, "Osman amcaya yapılan muamele yakışmadı. Osman amcanın acısının dışa patlaması oldu o anda. Acısı gerçekten de tarif edilemez. Aynı aileden iki şehidin olması gerçekten kolay değil. Osman amcaya yapılanı kınıyoruz"dedi.

"HEPİMİZE KELEPÇE TAKSINLAR"

Baştan şöyle devam etti; "Gerçekten de onun yanındayız, ona yapılanı görünce çok üzüldük. O kadar terörist yanlıları eylem yaparken, elleri kolları serbest gezerken, iki şehit yakını Osman amcanın eline kelepçe vurulması bizleri üzdü. Hepimize kelepçe taksınlar, kelepçeli gezelim."

"O KELEPÇE TÜM KÖYLÜLERE TAKILDI"

Hatice Olmuş da "O kelepçe sadece Osman amcaya takılmadı, tüm köylülere takıldı. Osman amcamızın serbest bırakılmasını istiyorum" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU ŞİKAYETÇİ OLDU

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine saldıran şüphelilerden avukatı aracılığıyla şikayetçi oldu.

Saldırganları terörist olarak gördüğünü açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde kendisine saldıranlardan avukatı Celal Çelik aracılığıyla şikayetçi oldu.

Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 9 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 3'ü savcılıktan serbest bırakılırken 5'i ise adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Kılıçdaroğlu'na yumruk attığı kameralar tarafından görüntülenen şüpheli Osman S'nin de gözaltı süresi uzatılmıştı.

Söz konusu şüphelilerin dışında saldırı eylemine katılanların tespitine ilişkin çalışmaların devam ettiği belirtildi.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.