Kılıçdaroğlu: PKK gibi bunlarda terörist 

Kılıçdaroğlu: PKK gibi bunlarda terörist 

CHP Genel Başkanı şehit cenazesinde kendisine yapılan saldırıyı, “Efendim bunlar protesto yaptılar” değil! Açıkça terörist. Organize. Aslında bir terör saldırısı" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazesinde kendisine yapılan saldırının birer terör saldırısı olduğunu iddia ederek kendisine saldıranları ise terörist olarak ilan etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çubuk’un Akkuzulu Köyünde katıldığı asker cenaze töreninde kendisini saldırı detaylarını paylaşmak üzere basın yayın organlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. 

Kılıçdaroğlu, “Gazetecilerin fiziksel bir yara aldınız mı?” sorusuna “Yok, hayır. Bizim korumalar sağ olsunlar!” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti genel merkezinde bir araya geldiği gazetecilerin, yaşadığı linç girişimiyle ilgili sorularına şu yanıtları verdi:

PKK GİBİ BUNLAR DA TERÖRİST

"Ben iki kez güvenlik güçlerinin akrep denilen aracına bindim. Şavşat’tan Ardanuç’a giderken yapılan PKK saldırısında, bir de bu saldırıda. İki saldırı arasında hiçbir fark yok. Onlar da terörist, bunlar da terörist. “Efendim bunlar protesto yaptılar” değil! Açıkça terörist. 

SALDIRI ORGANİZE: ASLINDA BİR TERÖR SALDIRISI

Organize. Aslında bir terör saldırısı. Bunu sıradan, rutin bir protesto olarak düşünmemek lazım. Bu, bir siyasetçiye karşı organize bir linç girişimi. Bunu görmemek için kör olmak gerekiyor. Korumalar olmasa linç yapacak. Sopa dağıtan insanlar da var. Görüntüler de var elimizde. Geleceğimizden haberleri vardı.

GÖRECEĞİZ KİM NEDİR NE DEĞİLDİR?

Özel bir araştırma grubu kurduk. Şu anda bizim o arkadaşlarımız bütün görüntüleri izliyorlar, bakıyorlar, tespitler yapıyorlar. Köyde bazı vatandaşlarla temasa geçtik, onlardan gelen bilgiler var. İşi sadece savcıya bırakmadık. Kendimiz oturup bütün bu ayrıntıları masaya yatıracağız. Göreceğiz kim nedir, ne değildir. Provokatörler var, bu olayı tahrik edenler var. Bunların kimliklerini, hepsini öğreneceğiz.

kilictaroglu-saldiri1.jpg

GÜL, DAVUTOĞLU, SEZER MESAJ GÖNDERDİ

Sayın Davutoğlu’ndan Sayın Sezer’e kadar… Sayın Abdullah Gül bir mesajıyla üzüntülerini bir şekliyle dile getirdiler. Erdoğan’ın özel kalemi bizim özel kalemi arayarak gelişmeler hakkında bilgi almak istemişler. Ben henüz Genel Merkeze gelmeden. Özel kalem nasıl bir bilgi verecek ki! Bilgi alınacaksa İçişleri Bakanlığından alınır, bakanları var, onlardan alınır. Özel bir şey beklemiyorum.

"GALEYANA GELİP OLAY ÇIKMASIN DİYE ÖZEN GÖSTERDİK"

Alanda, sokakta bir eylem yapılmasının doğru olmadığını ifade ettik. Çünkü bu, provokatörlere ciddi fırsatlar tanıyabilir. İstanbul’da (Maltepe) miting varken de onlarla temasımız oldu bir infial olmasın diye. Ekrem Bey’le görüştüm. Toplumu yatıştırmaya, orada yüz binlerce kişi var, galeyana gelip olay çıkmasın diye de özen gösterdik."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.