Keloğlan Ak Ülke çocuk hikaye kitabında çifte rezalet!

Keloğlan Ak Ülke çocuk hikaye kitabında çifte rezalet!

Keloğlan Ak Ülke çocuk hikaye kitabında çifte rezalet! Tecavüz, korku dolu cümleler olmasına rağmen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı kitabı sadece poşete koymakla yetindi.

Gün geçmiyor ki çocuk hikaye kitaplarında yer alan tecavüz skandalları haberleri patlak vermesin. En son geçtiğimiz hafta Musa Dinç'in çirkin ifadeleriyle yazdığı 'Gül ve Düşün' isimli sözde çocuk kitabı sosyal medyada infial yaratmıştı.

Hemen arkasından da kitapta yazan çirkin ifadelere benzer nitelikte olan ve Duran Yılmaz tarafından yazılan 'Keloğlan Ak ülke' isimli bir kitap sosyal medyada gündeme gelmiş ve büyük tepki yaratmıştı.

 

keloglan-ak-ulke1.jpg

Kitapta "Kızın ırzını lekeledi... Artık sen benim karım oldun. Karnında bir erkek çocuğum var." gibi ifadelere sıkça rastlanmakta.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu kararına göre; Duran Yılmaz tarafından yazılan 'Keloğlan Ak Ülke' kitabının içerisinde yer alan bazı ifade ve tasvirlerin 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır ve müstehcen tesir yapacak nitelikte olduğuna karar verildi. Kararla birlikte söz konusu kitap "Küçüklere zararlıdır" ibaresiyle içi görülmeyen zarf veya poşet içinde, teşhiri ya da reklamı yapılmayacak şekilde sadece 18 yaştan büyüklere satılabilecek.

keloglan-ak-ulke2.jpg

Fakat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan karar öfkeli vatandaşları, özellikle anne babaları tatmin etmedi. Tecavüzle birlikte kan donduran korkunç cümlelerle bezeli kitabın yayından kaldırılması yerine neden muzur neşriyat kategorisine eklendiği ve satışa devam edildiği sosyal medyada sorulmaya başlandı. Vatandaşlar tepkilerini Twitter üzerinden paylaşarak Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığına skandala bir an önce son verilmesi için seslendiler.

 

İşte o tepkilerden bazıları:

 

tepki1-001.JPGtepki2-001.JPGtepki3-002.JPGtepki5-001.JPGtepki4-001.JPG

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.